0%

Serviciul de facturare electronica se extinde pe piata de leasing prin parteneriatul TRANSFOND – BT Leasing

28 aprilie 2017 Timp de citire 4:00 minute

BT Leasing, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, emite electronic toate facturile, cu ajutorul serviciului de facturare electronica e-Factur@, oferit de TRANSFOND, prin intermediul Bancii Transilvania. Remodelarea integrala a fluxului de facturare aduce clientilor BT Leasing confort, rapiditate si siguranta in ceea ce priveste facturile lunare.  

Colaborarea dintre Banca Transilvania si TRANSFOND marcheaza astfel o a doua directie de dezvoltare in domeniul serviciilor financiare bazate pe infrastructura tehnologica, pe langa serviciile de plati interbancare. Referitor la facturarea electronica, Banca Transilvania si TRANSFOND continua demersurile de extindere e-Factur@la nivelul sectorului financiar, punand la dispozitia emitentilor de facturi un serviciu complet, performant, urmand tendintele europene manifestate din ce in ce mai pregnant in ultima perioada.

Beneficiile imediate ale implementarii e-Factur@ sunt reprezentate atat de diminuarea costurilor operationale interne, conexe emiterii si arhivarii facturilor pe suport hartie, cat si de optimizarea proceselor din companie, ca urmare a utilizarii infrastructurii tehnologice performante a furnizorului de servicii care proceseaza deja un numar ridicat de facturi.

BT Leasing este cel de-al treilea partener al TRANSFOND in piata leasingului, serviciul de facturare electronica dovedindu-si deja utilitatea si eficienta in industria furnizorilor de servicii financiare. Ne exprimam convingerea ca e-Factur@ va sprijini activitatea BT Leasing din prima zi de functionare, generand reduceri de costuri, de timp, permitand astfel concentrarea eforturilor companiei catre „core business-ul” propriu, fara grija proceselor auxiliare.” - a declarat Sabin Carantina, director general al TRANSFOND.

”Facturarea electronica face parte dintr-un amplu proces de optimizare a fluxurilor operationale, pentru o experienta cat mai buna a clientilor in relatia cu compania noastra . Dorim ca prin acest serviciu sa asiguram confort, siguranta si rapiditate la livrarea facturilor lunare”, a declarat Ionut Morar, director general, BT Leasing.

Serviciul e-Factur@, lansat de TRANSFOND in anul 2009, este bazat pe o aplicatie unica, securizata, la care se pot conecta atat emitentii de facturi, cat si destinatarii acestora. Prin intermediul e-Factur@ se asigura atat emiterea si livrarea facturilor, cat si arhivarea electronica a acestora. Facturile arhivate au valoare de document justificativ din punct de vedere juridic, nefiind necesara tiparirea si pastrarea acestora pe suport hartie. Serviciul de facturare electronica asigura astfel economii semnificative de timp si costuri de procesare, precum si de spatiu fizic pentru pastrarea documentelor. La nivel operational, in organizatiile emitente, serviciul conduce la imbunatatirea proceselor de monitorizare, fluidizare si control al fluxurilor de numerar.

Serviciul e-Factur@ aduce, in acelasi timp, importante beneficii clientilor platitori. La fiecare factura emisa clientul platitor este notificat prin e-mail. In consecinta, acesta poate vizualiza facil si rapid factura, de oriunde s-ar afla, 24/7, daca are acces la internet. Astfel, dispare riscul de pierdere sau deteriorare a facturii. In acelasi timp, clientul platitor beneficiaza si de posibilitatea de a accesa factura in aplicatie, in contul propriu, timp de 90 de zile de la data emiterii acesteia. Prin utilizarea serviciului, platitorul are la dispozitie o factura semnata electronic, cu valoare juridica, iar emitentul de facturi are garantia ca nu a fost alterat in vreun fel continutul facturii care ajunge la client. Facturile electronice emise prin intermediul e-Factur@ au un format standard, structurat, ce poate fi importat de catre clientii platitori direct in interfetele programelor de contabilitate, eficientizand astfel activitatea de procesare a acestora. Desi circula intr-un format structurat (XML semnat), clientul platitor poate sa vizualizeze factura intr-un format usor lizibil (PDF) printr-un singur click. Pentru a beneficia de serviciu, clientilor platitori le este suficient sa se inroleze in e-Factur@, in felul acesta exprimandu-si si acordul de receptionare a facturilor prin mijloace electronice solicitat de legislatia fiscala romana si europeana.

 

 

Despre TRANSFOND

TRANSFOND este operatorul tehnic al Sistemului Electronic de Plati (SEP) din Romania. Activitatea principala consta in furnizarea de servicii institutiilor financiare si financiar-bancare, in ceea ce priveste platile si decontarile interbancare in moneda locala si euro, atat national cat si transfrontalier. Obiectivul TRANSFOND este acela de a consolida si diversifica activitatea curenta, cu accent pe componenta IT&C, pe care sectorul financiar bancar sa o poata materializa in urmatorii 10 ani. Principalele preocupari ale companiei in ceea ce priveste serviciile aditionale sunt furnizarea de Servicii de Arhivare a Documentelor in Forma Electronica (e-Arhiv@) si servicii de Facturare Electronica (e-Factur@). Pentru mai multe informatii: www.transfond.ro

 

Despre BT Leasing

BT Leasing face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania. Compania are peste 20 de ani de experienta pe piata, peste 10.000 de clienti si peste 20.000 de contracte incheiate. Misiunea companiei este de a oferi o alternativa la creditare prin servicii care  sustin activitatea clientilor.

 

Detalii contact presa:

Transfond: Transfond: marketing@transfond.ro

Grupul Financiar Banca Transilvania: comunicare@btrl.ro

Contact pentru presă

comunicare@btrl.ro

Alte articole

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe
Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din e-mail.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.