Home Persoane fizice Western Union Transfer de bani la ATM

Transfer de bani la ATM

Serviciul de transfer de bani prin ATM permite primirea si trimiterea de bani in/din Romania si/sau strainatate prin reteaua de ATM-uri a Bancii Transilvania utilizand serviciul Western Union Money TransferSM.

Serviciul este disponibil exclusiv clientilor BT posesori de card si nu implica niciun cost suplimentar.

Astfel clientii, care detin un card bancar pentru persoane fizice, emis de Banca Transilvania si care doresc sa utilizeze serviciile Western Union, pot primi banii trimisi din intreaga retea de locatii a agentilor Western Union la oricare din ATM-urile BT si pot, de asemenea, trimite bani destinatarilor direct din contul personal.

Accesibil
La oricare dintre cele peste 800 de bancomate
Reteaua Western Union
Peste 485.000 de locatii in 200 de tari si teritorii

Primirea de bani

Pentru a primi bani prin Western Union, e necesar doar sa fi posesorul unui card in lei sau EUR emis de Banca Transilvania si sa cunosti detaliile tranzactiei Western Union: MTCN-ul (Money Transfer Control Number), suma trimisa (+/- 10%), valuta in care a fost trimisa si tara de origine.

Trebuie doar sa selectati serviciul Western Union la ATM, sa introduceti detaliile tranzactiei, sa cititi si sa confirmati disclaimer-ul, termenii si conditiile aferente transferului, apoi banii sunt virati direct in contul tau.
Contul este creditat cu echivalentul sumei asteptata in valuta contului. In cazul in care suma primita este intr-o valuta diferita de valuta contului, aceasta va fi convertita in valuta contului la cursul de schimb al Bancii Transilvania, din ziua respectiva.

Poti opta pentru a retrage toti banii primiti sau numai o parte din acestia, realizand o operatiune de retragere de numerar obisnuita de la ATM.

Trimiterea de bani

Pentru a trimite bani, trebuie sa detii un card pentru persoane fizice emis de Banca Transilvania in lei sau EUR si un gold card emis de Western Union.
Dupa selectarea serviciul de trimitere de bani prin Western Union la ATM, trebuie sa introduci numarul format din 9 cifre aferent gold card-ului Western Union detinut. Acesta este un instrument care identifica un client inregistrat in sistemul de transfer de bani al Western Union (identificatorul unic de 9 cifre retine datele clientului expeditor si o lista de destinatari cu tara si valuta utilizata).

In continuare, trebuie sa selectezi beneficiarul transferului, suma si valuta la destinatie si sa confirmi disclaimer-ul, termenii si conditiile aferente transferului.

Suma maxima care poate fi trimisa de la ATM este de 3.000 USD sau echivalentul in lei/euro.

Odata cu finalizarea tranzactiei, contul este debitat cu suma trimisa si comisionul (comisioanele aferente tranzactiei si alte date ale tranzactiei sunt prezentate intr-un mod transparent pe ecranul bancomatului si sunt tiparite pe chitanta pentru a sti exact cu ce suma a fost debitat contul).
Tiparirea chitantei este obligatorie la ATM. Daca ATM-ul ramane fara hartie, tranzactia nu va fi procesata, iar pe ecran va fi afisat un mesaj de informare, in acest sens.