Home Persoane fizice Western Union Transfer de bani prin Internet Banking

Transfer de bani prin Internet Banking - BT24

Serviciul de transfer de bani prin Internet Banking permite trimiterea si primirea de bani in/din Romania si/sau strainatate prin serviciul de Internet Banking al Bancii Transilvania - BT24 utilizand serviciul Western Union® Money TransferSM.

Clientii Western Union si ai Bancii Transilvania pot trimite sume de bani atat in strainatate cat si in Romania utilizand serviciul Western Union direct din conturile curente deschise la Banca Transilvania. De asemenea, tot prin intermediul serviciului de Internet Banking al Bancii Transilvania se pot accesa sumele de bani trimise prin sistemul Western Union din reteaua internationala si vira in conturile personale.

Serviciul de transfer de bani prin Internet Banking permite trimiterea si primirea de bani in/din Romania si/sau strainatate prin serviciul de Internet Banking al Bancii Transilvania - BT24 (www.bt24.ro) utilizand serviciul Western Union® Money TransferSM.

Clientii Western Union si ai Bancii Transilvania pot trimite sume de bani atat in strainatate cat si in Romania utilizand serviciul Western Union direct din conturile curente deschise la Banca Transilvania. De asemnea, tot prin intermediul serviciului de Internet Banking al Bancii Transilvania se pot accesa sumele de bani trimise prin sistemul Western Union din reteaua internationala si vira in conturile personale.

Rapid / Accesibil
de luni pana vineri intre 09.00 AM si 18.00 PM, si sambata intre 09:30 AM si 12:30 PM
Sigur
Standard international de securitate

Trimiterea de bani

Pentru a trimite bani prin serviciul Western Union, prin Internet Banking - BT24, e necesar sa ai un cont in Lei si/sau Euro sau USD deschis la Banca Transilvania si sa fii abonat la serviciul de Internet Banking al Bancii Transilvania. Suplimentar, in cazul in care detii un gold card emis de Western Union, acesta se poate identifica si pe baza acestuia in momentul efectuarii tranzactiei, ai posibilitatea sa selecteze beneficiarul transferului dintr-o lista predefinita. Dupa selectarea sau introducerea beneficiarului transferului, trebuie sa selectezi tara de destinatie, sa introduci suma transferata si valuta la destinatie si sa accepte termenii si conditiile aferente transferului.

Odata cu finalizarea tranzactiei, contul tau este debitat cu suma trimisa si comisionul aferent tranzactiei:

  • Comisioanele aferente tranzactiei si alte date ale tranzactiei sunt prezentate pe pagina de Internet Banking - BT24 a bancii. Aceste informatii pot fi tiparite pe chitanta pentru a sti exact cu ce suma a fost debitat contul;
  • Banii trimisi vor fi disponibili la destinatie in cateva minute*, conform termenilor si conditiilor serviciului.

* In general, sumele sunt disponibile la plata in cateva minute. Intervalul este supus termenilor si conditiilor serviciului, incluzand orarele de functionare ale Agentilor si diferentele de fus orar. Pentru mai multe informatii, consultati formularul "Trimitere de bani".

Primirea de bani

Pentru a primi bani prin Internet Banking - BT24 prin serviciul Western Union, destinatarul trebuie sa aiba un cont in Lei si/sau Euro sau USD la Banca Transilvania, sa fie abonat la serviciul de Internet Banking al Bancii Transilvania si sa cunoasca detaliile tranzactiei Western Union: MTCN-ul (Money Transfer Control Number), suma trimisa (+/- 10%), valuta in care a fost trimisa si tara de origine.

In continuare, trebuie sa selectezi serviciul Western Union din pagina principala a serviciului de Internet Banking, sa introduci detaliile tranzactiei, sa citesti si sa accepti termenii si conditiile aferente transferului, apoi banii sunt virati direct in contul tau:

  • Pentru tranzactiile pe teritoriul Romaniei, tranzactia va fi platita in aceeasi valuta in care a fost trimisa;
  • Pentru tranzactiile din strainatate catre Romania, contul este creditat cu suma asteptata, in valuta contului. In cazul in care suma primita este intr-o valuta diferita de valuta contului, aceasta va fi convertita in valuta contului la cursul de schimb al Bancii Transilvania;
  • Poti opta pentru o noua operatiune de transfer sau poate sa iti retragi banii din cont de la unul dintre ghiseele bancii. In cazul in care detii un card bancar atasat contului curent, poti alege sa isi retragi banii de la un ATM sau poti decide sa platesti cu cardul la comerciantii acceptanti cu contravaloarea sumei respective, beneficiind de comision 0%.

Despre BT24 Internet Banking

Serviciul Internet Banking BT24 este disponibil 24 ore din 24 si presupune acces rapid in conditii de securitate maxima, prin intermediul Internetului, la conturile proprii si o gama vasta de operatiuni bancare, printre care si transfer / primire de bani prin serviciul Western Union.

Costul abonamentului este de 1 leu / luna.

Descarca aici manualul de utilizare a serviciului Western Union prin BT24 Internet Banking.