Home Persoane fizice Western Union Transfer de bani prin Mobile Banking

Transfer de bani prin Mobile Banking

Banca Transilvania si Western Union lanseaza  in premiera, in Romania, serviciul de transfer de bani prin Mobile Banking.

Poti opta sa primesti sau sa trimiti bani prin Western Union direct de pe telefonul mobil.

Cum functioneaza noul serviciu Western Union de transfer de bani prin Mobile Banking:

Serviciul se acceseaza de pe un telefon mobil, browser-based (www.bt24.ro) si functioneaza pe majoritatea tipurilor de telefoane mobile (standard si smart phone). Accesul se face pe baza de user si parola, aceleasi ca si la Internet Banking, sau pe baza de token. Autorizarea tranzactiei la final se face la userii care au token, pe baza de token, iar la userii care au autorizare pe SMS, pe baza de parola.

Pentru a trimite bani prin serviciul Western Union prin Mobile Banking – mBT24

trebuie sa ai un cont in Euro, USD si/sau Lei deschis la Banca Transilvania, sa detii un telefon mobil si sa fi abonat la serviciul de Mobile Banking al Bancii Transilvania. De asemenea, trebuie sa detii Gold Cardul Western Union pentru a putea selecta beneficiarul transferului dintr-o lista predefinita. In vederea efectuarii tranzactiei, trebuie sa accepti termenii si conditiile aferente transferului, sa selectezi tara de destinatie, sa introduci suma transferata si valuta la destinatie.

Odata cu finalizarea tranzactiei, contul tau este debitat cu suma trimisa si comisionul aferent tranzactiei:

  • Comisioanele aferente tranzactiei se gasesc aici: http://www.bancatransilvania.ro/uploads/grila_comisioane_RO.pdf
  • Aceste informatii pot fi vizualizate si pe extrasul de cont pentru a sti exact cu ce suma a fost debitat contul
  • Banii trimisi vor fi disponibili la destinatie in cateva minute, conform termenilor si conditiilor serviciului

Pentru a primi bani prin serviciul Western Union Mobile Banking - mBT24

Trebuie sa ai un cont in Lei si/sau Euro sau USD la Banca Transilvania, sa fi abonat la serviciul de Mobile Banking al Bancii Transilvania si sa cunosti detaliile tranzactiei Western Union: MTCN-ul (Money Transfer Control Number), suma trimisa, valuta in care a fost trimisa si tara de origine. In continuare, trebuie sa selectezi serviciul Western Union, sa citesti si sa accepti termenii si conditiile aferente transferului si sa introduci detaliile tranzactiei. Apoi banii sunt virati direct in contul tau:

  • Pentru tranzactiile pe teritoriul Romaniei, tranzactia va fi platita in aceeasi valuta in care a fost trimisa.
  • Pentru tranzactiile din strainatate catre Romania, contul tau este creditat cu suma asteptata in valuta contului. In cazul in care suma primita este intr-o valuta diferita de valuta contului, aceasta va fi convertita in valuta contului la cursul de schimb al Bancii Transilvania. Poti opta pentru o noua operatiune de transfer sau poti sa iti retragi banii din cont de la unul dintre ghiseele bancii. In cazul in care detii un card bancar atasat la contul curent, poti alege sa iti retragi banii de la un ATM sau poti decide sa platesti cu cardul la comerciantii acceptanti cu contravaloarea sumei respective, beneficiind de comision 0%