0%

Povestea Crosului BT, cel mai longeviv eveniment sportiv marca Banca Transilvania

14 martie 2017 Timp de citire 5:00 minute

Startul Crosului BT a fost dat in anul 1995, in Cluj-Napoca. Practic, a insotit banca aproape de la inceputurile ei, iar azi este cel mai longeviv eveniment sportiv care poarta marca BT, cu 17 editii organizate de-a lungul timpului. De ce a ales banca sa aiba propria competitie sportiva de cros? Pentru ca acum 22 de ani era o premiera pe piata bancara din Cluj, dar si pentru ca a dorit sa fie cat mai aproape de comunitatea din care, desi pe atunci facea parte de doar un an si ceva, se bucura de simpatie.

La start

“Pe vremuri”, startul competitiei si linia de sosire erau in zona Sucursalei BT Cluj, pe bdul Eroilor nr. 36 din Cluj-Napoca. Locul respectiv a fost ales pentru ca reprezinta un simbol pentru banca noastra: sucursala este prima unitate a bancii, primul loc in care ne-am primit primii clienti, asa incat inseamna … tot un start pentru BT.

Competitia se organiza toamna, traseul era mai scurt, de 4 km si era prin zona centrala a orasului: Sucursala BT Cluj, Calea Dorobantilor, str. Petofi Sandor, b-dul 21 Decembrie 1989, cu intoarcere in Piata Unirii si revenire la BT.

Crosul BT s-a adresat ani de-a randul amatorilor de toate varstele, iar premiile erau diverese: de la locul I, II, III, la premii speciale: „Cel mai tanar participant”, „Cea mai tanara participanta”, „Cel mai varsnic participant” sau „Cea mai varstnica participanta”. De asemenea, au fost editii la care se acordau premii stabilite prin tombola, la care participau din oficiu toate persoanele care treceau linia de sosire. 200 – 300 de persoane alergau in primii ani la Crosul BT. De-a lungul timpului, cel mai mic participant a avut sub 10 ani, iar cel mai varstnic, peste 70.

 

Pe traseu

Cu fiecare an, Crosul BT a castigat notorietate. Iar din 2006 are propria identitate, propriul logo si un loc bine stabilit in calendarul annual de evenimente BT. In ultimii ani, prin parteneriatul pe care Banca Transilvania il are cu Maratonul International Cluj, Crosul BT a devenit proba in cadrul evenimentului sportiv, alaturi de maraton, semimaraton, stafeta si cros pentru copii. Traseul, care e acum mai lung, de 5 km, a fost modificat si duce prin centrul Clujului si prin cartierul Grigorescu, cu start si sosire pe stadionul Cluj Arena. O alta schimbare este perioada de organizare, si anume primavara, in aprilie, asa cum este si in acest an.

Am incercat ca la fiecare editie a crosului sa venim cu ceva in plus. Iata cateva dintre acestea, cele mai reusite, din punctul nostru de vedere:

  • 2009: evenimentul s-a bucurat de prezenta campioanei olimpice Gabriela Szabo

  • 2012 si 2013: crosul a avut o componenta de implicare sociala, asa incat banca a donat cate 5 euro fundatiei Clujul Are Suflet, aferent fiecarei persoane care a alergat la Crosul BT. CAS este un proiect initiat si sustinut de Banca Transilvania, care ajuta tineri fara posibilitati materiale sa aiba o viata mai buna.

  • 2014: crosul l-a avut ca amfitrion pe Zanul BT, dar si alte mascote ale bancii, care au adus ZamBT in randul participantilor si al sustinatorilor. In plus, a fost unul dintre evenimentele prin care a fost marcat momentul BT – 20 de ani.

  • 2016: competitia s-a bucurat de un numar record de alergatori, peste 1.500.

 

De-a lungul timpului, echipa BT s-a bucurat sa intalneasca la startul crosului echipe sportive pe care le sustine, pentru a incuraja astfel acest sport. Asa ar fi Napoca Rally Academy, echipa de baschet U-Banca Transilvania, juniorii de la echipa U Cluj – Handbal Masculin sau Crusaders Cluj – echipa de fotbal american. De asemenea, colegi din Grupul BT participa, cu drag, la cros.

 

Editia 2017: Alergarea dupa ZamBT. Deadline inscriere: 24 martie a.c., prin siteul www.crosulbt.ro

Si, am ajuns la editia din acest an! Se apropie, asa ca va avea loc intr-o duminica, in 9 aprilie, de la ora 9.00, iar startul va fi dat de pe stadionul Cluj Arena. Competitia se adreseaza  amatorilor si profesionistilor de orice varsta.

Detalii inscriere:

Inscrierea la Crosul BT este gratuita si se realizeaza online, prin site-ul Crosul BT (www.crosulbt.ro), pana in 24 martie a.c. Participantii inscrisi online vor primi tricouri si numere de concurs, iar acestea pot fi preluate de la Sala Polivalenta, in 7 aprilie, in intervalul orar 14 – 20 sau in 8 aprilie, intre orele 11.00 si 19.00.

Editia din acest an vine cu urmatoarele noutati:

  • Alergatorii sunt incurajati sa vina cu accesorii/costumatii care sa aduca buna dispozitie, pe care sa le poarte in timpul alergarii. Cateva idei: fusta de zan, aripioare de fluture, ochelari etc.
  • Sustinatorii au ocazia si ei sa se implice in alergare pe traseul competitiei, pe distante mici, purtand si ei accesorii sau costumatii.
  • Concurs foto: persoanele pasionate de fotografie care surprind la Crosul BT cadre interesante sunt invitate sa le posteze, mentionand #CrosulBT2017, pe pagina oficiala BT Facebook sau pe pagina proprie de Instagram, pana in 10 aprilie a.c., inclusiv. Va fi acordat un premiu care consta intr-o invitatie dubla la Untold 2017.
  • Identitate de brand noua.

Inclusiv la editia din acest an aplicatia Pic2GO ne va ajuta sa ne miscam rapid cu fotografiile: participantii la Crosul BT au acces la pozele in care apar in timpul competitiei, foarte simplu, astfel:

  • Acceseaza siteul Crosul BT
  • Introdu online propriul numar lor de concurs
  • Pozele sunt generate automat si pot fi distribuite foarte usor pe propria pagina de Facebook

Aceasta este povestea Crosului BT, prin care banca noastra incurajeaza sportul si un stil de viata sanatos. Succesul acestei competitii a dat startul altor evenimente sportive marca BT, cum este BT Golf Cup (organizat timp de 9 ani) sau BT Tennis Cup. In plus, Banca Transilvania a devenit suporterul numarul 1 al baschetului romanesc, prin parteneriatul cu Federatia Romana de Baschet, inceput in 2016.

Hai la Crosul BT, fa parte din poveste!

Ți-a plăcut acest articol?
0
0

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe
Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din e-mail.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.