0%

Povestea eJobs, unul dintre partenerii BT Store, hub online cu solutii complementare bankingului pentru antreprenori

22 august 2018 Timp de citire 6:00 minute

Principala provocare, cand am lansat platforma acum aproape 20 de ani: schimbarea mindset-ului candidatilor si angajatorilor

Cariera multora a inceput sau s-a schimbat apeland la eJobs. Liderul pietei de recrutare online din Romania are o poveste interesanta, iar mai nou este unul dintre partenerii Bancii Transilvania intr-un proiect unic in Romania, dedicat antreprenorilor. Haideti sa aflam detalii si care este legatura dintre BT si eJobs!

 

Cum si-a inceput eJobs … cariera

Acum aproape 20 de ani un grup de antreprenori romani - Liviu Dumitrascu si Lucian Despoiu, carora li s-au alaturat Horia Nistor si Daniel Tatar – a lansat prima platforma de recrutare online, eJobs. Ideea avea sa schimbe definitiv modul in care se facea recrutare la noi in tara: online, simplu, rapid, out of the box. Pe atunci, piata muncii trecea printr-un moment de rascurce, somajul era ridicat, metodele de recrutare erau clasice.

In schimb, aparuse ceva la orizont, care avea sa schimbe totul, chiar daca trecerea la noul mod de comunicare si informare nu a fost usoara: internetul. „Principala provocare a fost schimbarea mindset-ului, atat pentru candidati, cat si pentru angajatori. Au trebuit cu totii sa treaca de la metodele traditionale de recrutare si angajare – recomandari de la prieteni, anunturi in ziar, fluturasi, in cel mai bun caz – la cele care presupuneau o anumita familiarizare cu mediul digital. Apoi, a fost nevoie sa le castigam increderea pentru ca, pana la urma, si unii, si altii, lasa pe mainile noastre un proces foarte important – cel al angajarii. Este una dintre cele mai delicate tranzitii pentru un candidat, iar pentru companii reprezinta o investitie care mereu cere foarte multe resurse” - ne-a spus Bogdan Badea, CEO eJobs Group.

Platforma s-a dezvoltat treptat, iar din anul 2012 face parte din grupul Ringier. eJobs a pornit cu o echipa mica, care a crescut treptat si care astazi numara aproximativ 80 de persoane pe zona de vanzari, dezvoltare, suport, marketing si content. Pe eJobs sunt aproape 4 milioane de CV-uri, mai mult de 2 milioane de utilizatori unici in fiecare luna si peste 1.500 de CV-uri actualizate zilnic.

 

Cum a crescut in cariera eJobs

eJobs, pe langa ca este deschizator de drumuri in ceea ce priveste recrutarea online, a venit constant cu premiere care au legatura cu facilitati pentru candidati si companii, precum si cu proiecte foarte targetate, cum ar fi:

  • Platforma Primul Job, care se adreseaza tinerilor care sunt la inceputul carierei, care nu au mai lucrat deloc sau pe o perioada scurta. Pe primul-job.ro acestia gasesc locuri de munca selectate exclusiv pentru zona de entry level, dar si un ghid de supravietuire la inceput de cariera, cu sfaturi si recomandari despre cum se realizeaza un CV, cum sa se prezinte la interviu sau cum sa isi gaseasca job-ul care li s-ar potrivi cel mai bine;
  • Facilitați online care se upgradeaza constant, cum ar fi: posibilitatea angajatorilor de a seta locatia exacta a job-ului si de a cauta locuri de munca in functie de acest criteriu; programarea la interviu; filtrarea cu maxima acuratete a informatiilor despre candidati si a locurilor de munca prezentate pe site;
  • Linie telefonica directa (021.9124)pentru muncitori calificati si necalificati, someri, persoane aflate in etapa de reconversie profesionala;
  • Recent, eJobs a lansat si primul comparator de salarii, din Romania, disponibil pe www.paylab.ro.

 

eJobs: Piata muncii este la un maximum al dinamismului si al efervescentei

Cu o rata a somajului la pragul minim al ultimilor 20 de ani, ne confruntam cu o criza pe care angajatorii se straduiesc sa o depaseasca prin programe tot mai complexe si sofisticate de employer branding si empolyee entricity. Lupta pentru talente este uriasa. In ceea ce-i privește pe angajati, aceștia sunt mult mai informați, mult mai constienti de oportunitatile pe care le au si nu au retineri sa ceara ceea ce stiu sau cred ca este cel mai bine pentru ei. Pe de alta parte, aceasta schimbare de mentalitate si de abordare nu poate decat sa duca la o evolutie a pietei, evolutie de care era nevoie" - adauga Bogdan Badea.

 

eJobs, in 3 cifre

Daca ar fi sa descriem eJobs in 3 cifre, cele mai importante dintre acestea sunt urmatoarele:

  • 1 - pozitia eJobs pe piata de recrutare online din Romania;
  • 4 milioane - este numarul de candidati de pe platforma; 
  • 19 - experienta, numarul de ani de cand este in industire.

 

eJobs, in 3 cuvinte

Meriti mai mult!

 

Banca Transilvania, eJobs & BT Store: solutii complementare bankingului pentru antreprenori

Pana recent, colaborarea dintre BT si eJobs avea legatura exclusiva cu recrutarea online. Asa incat platforma era si este pentru banca in top of mind; atunci cand cauta persoane noi in echipa. Ca idee, pentru cele pentru aproximativ 270 de joburi anuntate de BT pe eJobs in 2017 s-au primit peste 34.000 de aplicatii. De acum, parteneriatul eJobs - BT inseamna si altceva pentru ca eJobs face parte, alaturi de alte cateva branduri de notorietate, dintr-un proiect lansat recent, in premiera in ceea ce priveste abordarea antreprenorilor de catre bancile din Romania. Este vorba de BT Store, hub online de prezentare a unor solutii complementare bankingului, destinate managementului si gestionarii afacerii – facturare, contabilitate primara, gestionarea cashflow-ului, dar si recrutarea de angajati. Varianta de start prezinta ofertele brandurilor cu care Banca Transilvania a pornit la drum in acest proiect: Smart Bill, Blugento, eJobs, Reteaua Privata de Sanatate Regina Maria, Ebriza, ThinkOut, Calendis Business, REGnet, DocAv si iFactor."BT Store va deveni locul de antalnire al celor care viseaza, lanseaza si dezvolta soluții de orice fel pentru antreprenori. Va fi o mare vitrina cu articole pentru IMM-uri. Oameni cu idei se antalnesc cu echipa noastra de Digital Transformation pentru ca soluțiile lor sa poata avea o expunere larga, imediata – pentru ca aici sunt cele mai multe IMM-uri”. – declara Tiberiu Moisa, Director General Adjunct, Banking pentru IMM, Banca Transilvania

Cum vede eJobs colaborarea pentru BT Store: „Este o oportunitate pe care am primit-o cu toata deschiderea pentru ca este un proiect de care zona de IMM-uri cred ca avea nevoie de mult timp. Ne dorim sa crestem impreuna pe aceasta directie si sa fim un sprijin real si foarte practic pentru acei antreprenori care au nevoie solutiile pe care le aduce aceasta platforma”, mai spune Bogdan Badea. Reprezentantul eJobs are si un mesaj pentru antreprenori: „Oricat de dificil ar parea acest moment din punctul de vedere al recrutarii, exista foarte multi oameni care doresc sa munceasca. Trebuie doar ca antreprenorii sa mearga inspre ei cu mesaje potrivite, pe  canalele potrivite”. Antreprenorii care intra pe BT Store au urmatoarea oferta dedicata din partea eJobs:

Aceasta este povestea eJobs si a parteneriatului pentru BT Store. Impreuna pentru ca, vorba eJobs, fiecare merita mult mai mult.

 

Ți-a plăcut acest articol?
0
0

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe
Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din e-mail.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.