21 mai 2015

Vizita FMI

Reprezentanții Fondului Monetar Internațional, Comisiei Europene și Băncii Mondiale au început o nouă vizită în România, pe agendă figurând evaluarea Codului Fiscal, a stadiului reformelor în economie și a angajamentelor prevăzute în acordul Stand-by. În acest context, Guvernatorul Isărescu a subliniat în cadrul unei conferinței desfășurate la BNR rolul important al acordurilor pe care România le-a încheiat cu instituțiile financiare internaționale în perioada de după 1989: asigurarea consistenței mix-ului de politici economice și implementarea reformelor structurale

După cum se poate nota în graficul alăturat (cercurile marchează perioadele de acorduri de finanțare internațională încheiate de România cu instituțiile internaționale), de-a lungul ultimelor decenii acordurile încheiate cu Fondul Monetar Internațional și alte instituții financiare internaționale au contribuit la reechilibrarea macroeconomică a economiei interne (aspect reflectat de dinamica binomului Investiții/Economisire).

 

un articol scris de Andrei Radulescu

Andrei Radulescu, economist senior la Banca Transilvania, este responsabil cu elaborarea de analize si previziuni macro-economice.

Este doctor in economie, avand specializari post-universitare in macroenomie internationala si europeana, precum si o vasta experienta in analiza/ modelare/ previzionare macroeconomica si financiara atat in Romania, cat si in Portugalia.

In acelasi timp, Andrei Radulescu este cercetator stiintific III la Institutul de Economie Mondiala, din cadrul Academiei Romane. Este autorul volumului "Marea Recesiune: de la economia mondiala la economia nationala" si colaboreaza cu mediul universitar (Academia de Studii Economice din Bucuresti).