29 noiembrie 2016

#BlogulBT: Povestea Teei Tomescu: Branding pentru cartierele bucurestene

Tea Tomescu, prietena noastra cunoscuta in Bucurestiul Intreprinzator, recomandata de baietii de la 5 to go, ne-a povestit despre initiativa frumoasa pe care a avut-o pentru acest oras- proiectul Dungi, prin care a creat logo-uri pentru cartierele bucurestene. 

Tea, nascuta, crescuta si scolita in Bucuresti, este graphic designer, iar intreaga ei colectie poate fi gasita acum pe Facebook, pe pagina Dungi sau www.pedungishop.ro.

  

Cum a pornit acest business si in ce stadiu este? 

La inceput nu a fost gandit ca un business, ba chiar proiectul a fost conceput mai mult de distractie. Am vrut sa accept provocarea de a crea identitati pentru parti din Bucuresti, mai intai pentru cartiere, apoi pentru zone, parcuri etc. Am testat ideea mai ales pe prietenii mei. Ei au devenit apoi primii clienți. Afacerea a luat amploare cu ajutorul Facebook. Acum, totul se intampla pe canalele de social media (Facebooksi Instagram) si, bineinteles pe http://www.dungishop.ro. Se pot gasi tricouri, hanorace, cani si magneti (acestia insa doar in anumite librarii - la Carturesti).

 

Cum a fost tranzitia de la artist la businesswoman? De ce in acest domeniu? 

M-a motivat succesul pe care l-au avut imaginile acum o buna perioada de timp, pe Facebook. Lumea se regaseste in imaginile create de mine. Am ales acest domeniu pentru ca este ceea ce stiu sa fac mai bine. Sa ilustrez, sa creez grafica.

 

Cum ai reusit sa te diferentiezi fata de business-uri asemanatoare? Ce strategii de marketing si promovare ai folosit? 

N-am folosit nimic special, am postat pe Facebook si pe Instagram. Au fost si cateva expozitii, dar in urma cu ceva vreme.

 

Care sunt provocarile tale de business si cum crezi ca va evolua in urmatorii ani? 

Un business ocupa foarte mult timp si trebuie sa ai un plan bine facut, sa stii cand si in ce sa investesti – este important sa ai si bani si timp. Probabil va fi o moda la un moment dat, dar inca nu-mi dau seama daca o sa prinda.

 

Ce sfaturi ai pentru persoanele care doresc sa-si deschida o afacere? 

Sa aiba un plan foarte bun, dar si sa ceara ajutor, pentru ca este dificil sa incepi o afacere de unul singur. Mai ales in cazul in care nu poti fi omul bun la toate. Multi fac greseala de a incerca sa faca ei tot – de la identitate, la marketing, la investitii etc. Si cred ca mai este nevoie de multa rabdare si incredere.

 

Bucurestiul intreprinzator este locul care prezinta povestile oamenilor care fac din Bucuresti capitala antreprenoriatului romanesc. Ideea proiectului Bucurestiul Intreprinzator a pornit de la un Manifest prin care Banca Transilvania vrea sa contribuie la dezvoltarea Bucurestiului, oferind  tuturor exemple de reusite. Fiecare antreprenor care isi spune povestea si alege apoi un alt bucurestean intreprinzator pe care il cunoaste si care considera ca merita sa fie cunoscut de catre comunitate.