0%

#BTstory: Povestea parteneriatului BT – Blugento. Cu solutia de eCommerce GoOnline, din offline in online, in maxim 3 zile

16 mai 2018 Timp de citire 5:00 minute

Noutatea momentului de la Banca Transilvania este ca, impreuna cu Blugento, a lansat o solutie completa de eCommerce pentru IMM-uri, GoOnline. Practic, apeland la aceasta, un antreprenor isi poate deschide un magazin online sau isi poate extinde afacerea in online in cel mult 3 zile.  

Prin GoOnline, BT si Blugento si-au propus sa sustina impreuna antreprenorii, oferindu-le tot ce este necesar pentru a face pasul din offline spre online. Pentru ca orice parteneriat inseamna oameni si are in spate o poveste, haideti sa aflam ce este in backstage :).

BT – Blugento - antreprenori, o relatie win-win-win

Blugento este o companie clujeana ambitioasa, specializata in furnizarea de solutii de eCommerce bazate pe platforma Magento. Se auto-defineste astfel: flexibila, performata, completa. Colaborarea dintre BT si Blugento, companie clujeana specializata in furnizarea de soluții de eCommerce bazate pe platforma Magento, a inceput de mai bine de un an. „Practic, scopul a fost, de la inceput, crearea unei solutii la cheie, utila tuturor micilor comercianti care doresc sa-si extinda sau sa-si completeze business-ul de vanzare prin canalele clasice, adica locatiile fizice, cu zona de online, prin prezenta lor pe internet. La inceput a fost destul de greu pentru ca ne loveam de reticenta si de frica de necunoscut. Dar in momentul de fata ne putem declara multumiti, mai ales odata cu lansarea GoOnline, ca optiune la indemana” spune Marius Flore, Director,  Directia Servicii Digitale Integrate, Banca Transilvania.
„Prima intalnire cu Blugento a reprezentat o confirmare ca drumul ales de noi pentru sustinerea antreprenorilor este unul potrivit. In afara de sustinerea pe care o putem oferi prin credite, prin tot ce intra in categoria tranzactiilor bancare, ne era din ce in ce mai clar ca putem incerca, impreuna cu parteneri relevanti, sa rezolvam si alte dureri majore ale business-urilor din Romania. La BT avem peste 250.000 de clienti antreprenori, vrem si putem sa gasim parteneri care sa aiba un produs inovativ, sa rezolve o nevoie reala, sa poata fi scalat online si care sa se integreze cu celelalte produse si servicii ale bancii. Blugento este un asemenea partener. Lucreaza de multa vreme la solutia de magazin online do-it-yourself si sunt convins ca va fi o reusita. Noi, BT, cu siguranta vom face tot posibilul ca asta sa se intample - afirma Daniel Szekely, Director Coordonator, Direcția IMM şi Microbusiness, BT
Primul pas concret a fost facut anul trecut, cand a fost lansata etapa pilot a solutiei GoOnline, care a putut fi accesata de antreprenorii din Cluj-Napoca si din Bucuresti. Aprecierile si rezultatele concrete nu au intarziat sa apara, acesta fiind argumentul lansarii de acum, la nivel national. „Parteneriatul cu BT este cea mai mare realizare de pana acum pentru Blugento, este o relatie win-win. Ne-am unit fortele pentru a crea o solutie integrata de eCommerce si pentru a oferi antreprenorilor din Romania acces usor spre un nou canal de vanzare: online-ul. Este frumos sa vezi ca o banca este aproape de clientii ei si contribuie activ la dezvoltarea business-urilor lor. Prin Banca Transilvania ajungem la multi antreprenori care au afaceri in offline si inteleg oportunitatea de a intra in online” - marturiseste Sandu Babasan, CEO Blugento.

Blugento pentru antreprenori

Cu GoOnline, Blugento ofera antreprenorilor tot ce au nevoie pentru lansarea cu succes a unui magazin online: „In cel mult 3 zile putem realiza un magazin online complet functional, pregatit sa vanda. Ne ocupam de hosting, update-uri de securitate, de intretinerea si dezvoltarea continua a platformei, iar clientii se pot concentra pe ceea ce este important pentru ei, promovarea si cresterea business-ului”, adauga Sandu Babasan

Setup-ul este 59 euro, iar abonamentele sunt de 3 tipuri, in functie de numarul de produse comercializate in magazinul online si de functionalitatile dorite, cu preturi de 19 euro, 59 de euro, respectiv de 99 euro/luna. Detalii despre abonamente gasiti aici.

Cativa pasi simpli pentru a avea un magazin online, cu GoOnline:

  • Accesarea siteului goonline.blugento.ro pentru alegerea designului si abonamentului dorit si plasarea comenzii. In 24 de ore, antreprenorul va fi contactat de echipa Blugento, pentru a incepe impreuna personalizarea magazinului cu detalii specifice businessului.
  • Daca antreprenorul nu este atat de sigur ce i se potriveste, poate completa formularul disponibil pe www.bancatransilvania.ro/GoOnline, unde este afisata oferta GoOnline. De asemenea, echipa Blugento va lua legatura cu antreprenorul respectiv, pentru a afla mai multe despre business si pentru a i se oferi cea mai buna solutie.

Blugento: peste 300 de magazine online in portofoliu si 25 de persoane in echipa

Povestea companiei Blugento a inceput in 2015. Dezvoltarea propriu-zisa a platformei a fost initiata in cadrul MindMagnet, agentie cu 13 ani experienta in crearea de magazine online care au la baza tehnologia Magento. „Majoritatea clientilor agentiei sunt din USA, dar cand au inceput sa apara si solicitari din Romania ne-am dat seama ca sumele de 5.000-10.000 euro, necesare pentru crearea unui magazin personalizat pe Magento, sunt prohibitive pentru piata de aici si impiedica antreprenorii sa intre in eCommerce. Ne-a venit astfel ideea platformei Blugento, gandita sa simplifice procesul de creare a unui magazin online si mai ales sa ofere acest serviciu la un cost accesibil” - ne-a spus Sandu Babasan.

Businessurile clientilor Blugento sunt din domenii dintre cele mai variate: magazine pentru designeri de produs, restaurante sau cafenele, ONG-uri, afaceri axate pe productie. „Unul din proiectele interesante, de suflet, este pentru noi magazinul online al brandului clujean Meron,  shop.meron.coffee, brand axat pe specialitati de cafea si echipamente pentru barista. A fost interesant deoarece cafenelele Meron au o prezenta puternica in offline si a fost necesar sa cream un design care sa se adapteze perfect la identitatea vizuala a brandului. Ownerii Meron au fost deschisi la propunerile noastre si a iesit un proiect foarte frumos” a adaugat Sandu Babasan, CEO Blugento.

 

 

Go online cu GoOnline :)

Ți-a plăcut acest articol?
8
9

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe
Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din e-mail.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.