0%

DOCAV, asistentul juridic online al antreprenorilor

11 decembrie 2018 Timp de citire 5:00 minute

Fiecare antreprenor are nevoie de contracte bine redactate, care sa ii minimizeze riscurile in afaceri. De asemenea, are nevoie de documente precum procese verbale, declaratii, formulare, cereri etc. E adevarat ca o parte dintre acestea sunt la discretie, gratuit, pe internet. Insa inseamna consum de timp si mai ales nesiguranta ca sunt in linie cu legislatia actuala. Pe de alta parte, multi dintre antreprenori nu stiu unde sa se adreseze sau se tem de costurile ridicate de consultanta juridica.

DOCAV vine cu solutia pentru start-up-uri si IMM-uri: online, pe siteul www.docav.ro, orice antreprenor poate gasi raspuns la intrabarile sale juridice si acces la documente, la un pret accesibil. Mai mult decat atat, cei care au un business pot trimite online intrebari pentru un avocat, iar consultanta initiala este gratuita. Practic, inseamna Legal One Stop Shop.

DOCAV face parte din platforma online BT Store, lansata in acest an de Banca Transilvania si care inseamna solutii complementare bankingului pentru antreprenori. Haideti sa ii aflam povestea!

Cum a inceput povestea DOCAV: este o idee care a aparut ca solutie la o problema

Orice idee de afacere apare atunci cand te confrunti cu o problema si nu poti sa o rezolvi asa cum ai vrea tu. Asa a fost si DOCAV, idee pornita de la un avocat - Alexandru Chirita si un IT-is - Catalin Alexandru Vlad, care s-au hotarat sa faca viata antreprenorilor mai usoara.

“Ca avocat, am intalnit foarte multi clienti care au semnat contracte care erau clar in dezavantajul lor. De regula, antreprenorii ajung la un avocat cand deja au o problema si esti limitat la conditiile pe care le-ai agreat in contract. Am intalnit cazuri in care au folosit contracte incorecte din punct de vedere juridic, unele facand referiri si la legi abrogate. Totodata, antreprenorii ce au afaceri micro, mici sau mijlocii evita sa apleze la un avocat din cauza costurilor, ca apoi sa realizeze ca au avut de pierdut mai mult pe termen mediu si lung. In 10 ani am intalnit sute de astfel de cazuri si cu timpul am ajuns sa ma intreb daca nu cumva exista o varianta mai facila pentru antreprenori sa nu mai ajunga in astfel de situatii” ne-a spus Alexandru Chirita.

La implementarea ideii s-a lucrat efectiv 2 ani, iar pentru webdesign, arhitectura site-ului si functionalitati au fost mai multe variante. „Introducerea documentelor juridice in sistem cu implementarea campurilor de completare pentru fiecare document in parte a fost o munca epuizanta.  Este adevarat, asa am vrut noi, ca utilizatorul sa faca eforturi minime pentru a avea un document finit. In timp ce lucram la platforma ne-a venit ideea sa oferim si serviciul de verificare al contractelor, asa ca am integrat sistemul de upload” – adauga Alexandru Chirita. Principiile care stau la baza modelului de business DOCAV sunt integritate, calitate si sustenabilitate.

 

Cum ajuta DOCAV antreprenorii

DOCAV pune la dispozitie zeci de documente legate de activitatea curenta a unui business, prin urmare, urmareste mai ales sa ofere antreprenorului posibilitatea sa isi completeze contracte sau alte documente adiacente. “Din 2019 dorim sa extindem aria documentelor si la relatia avuta cu administratia publica, fie ea centrala sau locala si pana la sfarsitul anului speram sa atingem 1.000 de documente, devenind astfel cea mai mare si completa baza de date de documente din Romania” spune  Alexandru Chirita.

Singura competenta necesara pentru un antreprenor este sa aiba in dotare un calculator. In rest, nu are nevoie de cunostinte de specialitate, aplicatia fiind construita astfel incat sa ii ajute sa completeze orice document, oferind explicatii pe intelesul tuturor la fiecare pas.

 

DOCAV inseamna sunt urmatoarele in ceea ce priveste oferta:

  • Primul serviciu de generare de contracte si alte documente juridice (notificari, somatii, hotarâri AGA, decizii ale asociatului unic, actiuni si cereri in justitie).
  • Salvare in cloud si editare 24/7 a acestora in timp real, pe baza unui abonament convenabil.
  • Accesibil de pe orice dispozitiv si oricând, este serviciul de care are nevoie orice afacere pentru a fi eficienta si scutita de riscuri.
  • Poate fi incarcat un document propriu spre a fi revizuit de un avocat si chiar tradus, la cerere.
  • In cazul in care antreprenorul se confrunta cu alte probleme, are optiunea sa apeleze la un avocat prin intermediul platformei facand astfel mult mai usoara legatura intre client si avocat.

“Pe langa serviciul de generare de documente, am dorit sa fim alaturi de un antreprenor atunci cand doreste informatii suplimantare sau are nevoie de asistenta juridica suplimentara. De multe ori problemele cu care se confrunta orice om de afaceri exced sfera online si este nevoie si de interventia unui avocat specializat” spune  Alexandru Chirita.

De unde trebuie sa inceapa un antreprenor pentru a lucra cu DOCAV

Cand un antreprenor are nevoie de un document sau de un avocat poate apela la DOCAV intrand pe siteul https://docav.ro si va gasi exact ceea ce are nevoie. Dupa ce se inregistreaza si alege unul din abonamentele disponibile, i se ofera acces la toata baza de date de documente si are acces oricand la un avocat.

 

Cele cele mai solicitate 3 documente prin DOCAV

Pana acum antreprenorii au solicitat cel mai des urmatoarele documente prin aplicatie:

  1. incepe sa isi desfasoare activitatea;
  2. prin care se iau decizii importante pentru viitorul societatii.

 

“Parteneriatul nostru cu BT este o realizare foarte mare”. Oferta cu discount prin BT Store

“Colaborarea cu Banca Transilvania valideaza ideea noastra de afaceri si este un indiciu ca viitorul se apropie mult mai repede decat ne asteptam. Ne bucuram ca facem parte dintr-un concept inovator precum BT Store. Este foarte importanta contributia pe care BT o are in mediul antreprenorial prin oferirea unei unelte de promovare a unor afaceri cu o viziune moderna si in acord cu tehnologia prezenta. Parteneriatul nostru cu BT este o realizare foarte mare” - Alexandru Chirita.

 

Accesand BT Store, antreprenorii au la dispozitie o oferta de abonamente cu discount:

 

Echipa DOCAV considera ca provocarea cea mai mare este sa contribuie la educatia antreprenorilor si de a intelege impreuna necesitatea unui lucru bine facut, pe toate planurile.

Ți-a plăcut acest articol?
6
0

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe
Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din e-mail.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.