26 octombrie 2018

Facturile destepte: Povestea Smart Bill - liderul pietei solutiilor online de facturare si gestiune

Smart Bill a revolutionat facturarea in Romania. Solutia oferita este potrivita tuturor afacerilor pentru emiterea, livrarea, incasarea de facturi, avize, proforme, chitante, gestiunea stocurilor. Totul online. Asa incat includerea sa printre partenerii BT Store, hub-ul online de solutii complementare bankingului pentru antreprenori, lansat de curand de Banca Transilvania, a venit cat se poate de natural.


Sa o luam cu inceputul

Ideea acestui business a venit chiar la o intalnire cu un client, pentru care Smart Bill dezvoltase un site. Fiind extrem de greoaie emiterea de facturi si chitante, cautau o solutie sa simplifice tot acest proces. Din 2007, odata cu aderarea la UE, facturile si chitantele nu mai erau fiscale si astfel puteau fi emise pe computer si livrate pe email. De aici a inceput totul: de la un context si o solutie la o problema.

“Numele e un joc de cuvinte, Bill inseamna si factura, dar este si un personaj pe care noi il folosim in comunicare, aduce o componenta umana, calda unui program care este despre ceva perceput ca rece, rigid. Bill este smart. J” spune Mircea Capatina, co-fondator si business development manager

 

Drumul spre succes

Drumul spre succes e anevoios in general, dar atunci cand ai un produs creat de experti si focusul tau este sa iti faci clientii fericiti, nu ai cum sa nu ajungi acolo unde iti doresti. “Samanta a fost cea mai importanta si cred ca in ADN-ul ei scria ca ne pasa. Ne-a pasat cu adevarat. Sa cream un produs de care sa fim mandri, sa facem clientii fericiti, sa reusim. Din aceasta samanta s-a nascut un program creat de antreprenori pentru antreprenori si nu de programatori pentru experti, un program care usura cu adevarat munca. De acolo s-a nascut si o cultura orientata spre client”, ne spune Mircea Capatina.

Idei frumoase de la managementul Smart Bill

  • Tehnologia ne schimba vietile si nu este optionala. Lucreaza pentru sau impotriva noastra.
  • Cea mai mare provocare a oamenilor, dar si a business-urilor, este sa ramana relevanti. Trebuie sa ne adaptam in permanenta la schimbare, caci majoritatea industriilor sunt influentate de tehnologie.
  • Antreprenoriatul e joc de echipa, asa ca echipa conteaza enorm.
  • Niciodata nu devine usor. Poate mai usor, dar cu siguranta tot greu

Smart Bill in cateva cifre

BT + Smart Bill

Parteneriatul BT – Smart Bill a inceput in 2017 si inca este in derulare: firmele nou infiintate care isi deschid cont la BT primesc 12 luni gratuite la Smart Bill.

Mai nou, prin BT Store, Smart Bill le ia antreprenorilor de pe cap tot ce inseamna contabilitatea primara, indiferent daca e vorba de emiterea a 2-3 facturi pe luna si livrarea lor catre clienti si contabil sau despre zeci de mii de vanzari cu bonuri, facturi, receptii de catre oricati utilizatori, din oricate locatii. In plus, au pachete de pret preferentiale.


Planuri smart ale Smart Bill

Cei de la Smart Bill au planuri mari. Vor sa faca din Smart Bill un ecosistem care va fi in centrul activitatii unui business: “Vorbim de mai multe versiuni ale Smart Bill care sunt la client, la contabil, la vanzator pe teren, versiuni care sunt conectate la magazine online, la marketplace si, cine stie, poate si la o banca. J Totul va fi interconectat, eliminand astfel munca manual si facand transferul de date intre diverse entitati in timp real.” spune Mircea Capatina. Prin urmare, isi urmeaza misiunea, de a reinventa piata softurilor de contabilitate financiara, lucru pe care si-au propus sa il inceapa in forta din 2019.

 

In loc de concluzie, Smart Bill in 3 cuvinte: 100% despre clienti.