21 ianuarie 2016

Gratuitati BT pentru IMM-uri in primul an de activitate - Interviu cu Razvan Crisan, co-fondator M60

Gratuitati BT pentru IMM-uri in primul an de activitate - Interviu cu Razvan Crisan, co-fondator M60


Cafeneaua M60 a ajuns, in mai putin de un an, sa fie numita de Revista Forbes Romania cea mai cool cafenea din Bucuresti. Succesul cafenelei se bazeaza pe acesti 3 piloni pe care a fost construita afacerea: o echipa pasionata, design de foarte buna calitate si produse artizanale locale.


Razvan, co-fondator M60, ne-a raspuns la cateva intrebari despre ce inseamna cheltuielile cu banca in primul an de activitate a unei firme si despre cum a inceput colaborarea cu Banca Transilvania. Pozele folosite pentru promovarea produsului BT destinat start-up-urilor, Contul Primul An Gratuit, au fost facute in cafeneaua M60 si il au ca protagonist pe Razvan. II multumim pentru increderea pe care o are in noi.


BT a sustinut inca de la inceput firmele si antreprenorii romani, iar prin produsul Contul Primul An Gratuit sustinem afacerile noi si oferim gratuitate timp de un an la principalele operatiuni bancare pe care un start-up le poate avea cu banca.

 

Ce sfaturi le-ai da antreprenorilor aflati la inceput de drum?


Pentru un antreprenor e important sa isi croiasca propriul drum, deci cred ca e vital sa petreaca mai putin timp ascultand sfaturi si mai mult timp luand deciziile in care ei au incredere. Cred ca antreprenoriatul e de fapt despre managementul complextitatiilor si schimbarilor permanente astfel incat degeaba ai tu toate planurile facute daca nu stii cum sa te adaptezi la situatii la care nici nu te astepti.

 
Ce parere ai despre produsul Contul Primul An Gratuit de la BT?  Cum crezi ca ii ajuta pe antreprenori un astfel de produs?

 
Mereu primii ani sunt despre managementul costurilor si despre a tine sub control orice extra chetuiala. De operatiunile bancare nu ai cum sa scapi, deci faptul ca in primul an nu ai costuri nu poate fi decat super bine. Mai mult, iti da sansa sa vezi ca secretul Bancii Transilvania e faptul ca a gasit un echilibru foarte bun intre o echipa motivata si produse relevante pentru antreprenorii de talie si medie.


Ce cheltuieli ai cu banca in primul an de activitate?


Conteaza foarte mult sa stii ce servicii sa ceri si sa intelegi ce costuri exista la fiecare serviciu pe care-l ceri. Noi, de exemplu, folosim foarte mult POS-urile avand multe tranzactii cu cardul, dar am mers si am agreat cu oamenii de la BT un pachet de servicii care ni se potriveste si cu care suntem foarte multumiti in principal datorita costurilor. 

 

Cum s-a nascut asocierea intre tine si BT?


Nu o sa uit niciodata cum am trimis un email prin site-ul BT, neavand nici o asteptare. Rezultatul a fost un raspuns super prompt si profi, ceea ce a insemnat inceputul unei colaborari foarte valoroase pentru noi. Am inceput cu un mic credit, o linie de credit si de acolo pe masura ce am crescut am vrut sa lucrez in continuare cu cei care au avut incredere in mine cand business-ul a fost mai mic. Eu mereu vorbesc cu incredere despre produsele si serviciile care mi-au placut, iar in cazul meu, colegii de la BT au fost mereu foarte proactivi si au gasit mereu solutii la mai toate problemele indicate.