04 septembrie 2018

NOAH – brandul romanesc de design si productie de ceasuri premium, lanseaza primul smartwatch hibrid de lemn, din lume

Ruben si Iosif ne-au convins ca NOAH are o poveste speciala si ca este un brand care merita urmarit, inca de anul trecut cand am povestit cu ei despre inceputurile acestui business.

 Am vrut sa aflam cum a fost anul 2018 pentru ei, ce planuri de viitor au si la ce lucreaza acum, asa ca le-am facut o vizita si i-am luat la intrebari..

Salut, baieti! Cum a fost anul 2018 pentru brandul NOAH?

Anul 2018 a fost si este pentru noi anul investitiilor. Asta pentru ca lucram la doua proiecte majore, adevarate milestones pentru brandul NOAH, in care investim toate resursele noastre. E vorba mai exact despre lansarea smartwatch-ului hibrid NOAH pe cea mai mare platforma de crowdfunding, printr-o campanie de comunicare ampla si lansarea primului magazin offline NOAH. Nu ne oprim insa la un singur magazin, asa ca pana la finalul anului, ne dorim sa avem 3 magazine fizice in orase diferite.

Bine, bine, dar la ce lucrati chiar acum?

Suntem 100% concentrati pe ambele proiecte in acest moment: pe smartwatch si pe magazinele fizice NOAH :)

Ce caracteristici va avea smartwatch-ul?

E important de stiut ca va avea aspectul unui ceas analog, dar se va diferentia prin functiile smart:

  • call notification + reject call 
  • message notification
  • steps tracking
  • sleep monitor
  • silent alarm
  • find my phone (in cazul in care nu iti gasesti telefonul, vei putea prin apasarea butonului de la ceas, sa transmiti un semnal sonor catre telefon)
  • SOS alert 
  • world timer (cand calatoresti, ceasul se va seta automat in functie de reteaua telefonului mobil)

Va fi conectat tot timpul cu telefonul, prin Bluetooth, iar aplicatia va putea fi descarcata atat pe Android, cat si pe iOS. Ah, si durata de viata a bateriei este de peste 1 an.

Cu siguranta, in procesul de creatie si de lansare a acestui produs, ati intampinat tot felul de piedici. Care a fost cea mai mare provocare de care v-ati lovit?

Este foarte greu sa construiesti un produs atat de complex. Furnizorii sunt poate cei mai importanti si, din pacate, foarte greu de gasit. Asta pentru ca am cautat mereu furnizori care sa ofere calitate. Apoi, tinand cont ca aplicatia e dezvoltata de la zero, acest lucru presupune o multime de resurse.

Dar, ne putem lauda cu o echipa extraordinara, pe care ne bazam atunci cand dam de greutati, iar asta e probabil cel mai pretios aspect care defineste NOAH.

Ati reusit sa va ganditi ce faceti si mai departe? V-ati facut planuri deja?

Dupa lansarea smartwach-ului, obiectivul nostru va fi sa lansam cele 3 magazine fizice NOAH.

Cum vi se pare ca ati evoluat de la primele produse create si pana acum?

Privind in urma, putem spune ca suntem alti oameni comparativ cu cei de acum 2 ani si jumatate, cand am inceput. Acest business ne-a fortat sa crestem, sa ne maturizam si chiar sa ne depasim limitele: adica, hei, tocmai lansam primul smartwach de lemn din lume!

Cat de important credeti ca e pentru un antreprenor sa inoveze si sa gaseasca noi modalitati prin care sa sa fie mereu de actualitate?

Plafonarea este cel mai mare dusman. Nu poti sa te plafonezi si sa astepti sa ai rezultate bune. Credem ca inovatia incepe sa valoreze tot mai mult in ochii clientilor si pana la urma este elementul prin care evoluam dar si prin care ne diferentiem. De exemplu, smartwatch-ul pe care urmeaza sa il lansam, va fi o premiera la nivel mondial. Asta pentru ca va fi primul hibrid a carui carcasa si cadran vor fi realizate din lemn. Mai mult de atat, clientul il va putea customiza dupa bunul plac: isi va putea cumpara 5 modele diferite de carcase si curele si sa le schimbe acasa dupa bunul plac... sau dupa outfit. Astfel, poate avea in fiecare zi un nou model de ceas. Acestea sunt doar cateva exemple ca mintea noastra e intr-o continua cercetare, incercand sa gaseasca cele mai bune solutii si upgrade-uri pentru produsele NOAH.

Ii puteti urmari pe site-ul NOAH. Noi vom face asta, cu siguranta. Abia asteptam sa ii intrebam cum a fost anul 2019 pentru business-ul lor :)