0%

Povestea BT Mic. De ce small is beautiful si cum ajuta afacerile mici sa creasca

20 februarie 2017 Timp de citire 7:00 minute

Povestea BT Mic, compania Grupului Financiar BT care ajuta afacerile mici sa creasca, a inceput in decembrie 2015, cu o intalnire la Banca Transilvania. Tot atunci, echipa mai mult decat entuziasta a trasat traiectoria pentru start-up-ul BT cu cel mai frumos nume.

De ce BT Mic? Pentru ca BT Mare (Banca Transilvania), ca banca a oamenilor intreprinzatori, are nevoie de BT Mic pentru ca rolul sau de sustinere a IMM-urilor sa fie unul complet 😉.

Anul 2016 a fost esential pentru construirea BT Mic. In aproximativ 10 luni a fost desenata oferta si stabilita echipa, iar lansarea propriu-zisa a fost in 20 februarie 2017. BT Mic vine cu finantari pentru antreprenorii care au o cifra de afaceri anuala de pana la 1 milion de lei, indiferent de domeniul de activitate si de forma de organizare: societate comerciala, persoana fizica autorizata, intreprindere individuala, liber profesionist etc. Se poate lua un imprumut pentru orice are nevoie o afacere: marfa, plati/cheltuieli diverse, plata furnizori, masini, echipamente, spatii, terenuri etc. Iar cel mai mare avantaj este ca creditele se dau rapid, prin intermediul retelei BT Mic si a Bancii Transilvania.

O cofetarie, un birou de traduceri, un restaurant… idei mari care se pot transforma in business cu ajutorul BT Mic. Altfel spus, sunt idei care te pot transforma pentru ca fac trecerea spre un nou mod de viata, bazat pe antreprenoriat, care inseamna libertate, pasiune si responsabilitate 😊.

 

Modelul de business al BT Mic. Totul incepe cu oamenii (cu spririt antreprenorial)

 

BT Mic are un model simplu de business: ofera acces la finantare antreprenorilor care au afaceri mici sau care sunt la inceput de drum, dar nu au gasit o solutie in sistemul de banking clasic. In core-team am inceput cu aproximativ 10 persoane, dar BT Mic inseamna o echipa mare, implicata in toate ariile de activitate si cu experienta in Grupul Banca Transilvania.

Unul dintre reperele modelului sau de business este personalizarea abordarii clientilor si a solutiilor oferite de BT Mic, in functie de trasaturile fiecarui business. BT a imprimat si in start-up-ului BT Mic ideea de human (banking) in relatia cu clientii: echipa BT Mic viziteaza afacerea si, mai mult decat atat, ramane aproape de client inclusiv dupa acordarea finantarii.

“Accesul la finantare a fost mereu o anxietate pentru intreprinzatori si este o provocare si pentru ei, si pentru banci. Dar pentru firmele mici este mai dificil, nu au multi ani de experienta, nu pot demonstra usor, cu cifre, o traiectorie, de regula nu au active care sa poata fi folosite drept garantii, devine o provocare personala pentru antreprenor. Ne-am dorit, un model care sa functioneze pentru IMM-urile mici, o companie distincta in Grupul BT care sa aiba totul pentru astfel de clienti – de la mentalitate, la produse. De acum o avem, si noi si clientii, este noul BT Mic!” ne spune Tibi Moisa, Director General Adjunct Banking pentru IMM in cadrul Bancii Transilvania.

 

Detalii despre BT Mic pentru antreprenori:

 

  • Prin BT Mic sunt acordate finantari antreprenorilor care au o cifra de afaceri anuala de pana la 1 milion de lei, indiferent de domeniul de activitate si de forma de organizare: societati comerciale, persoane fizice autorizate, intreprinderi/asociatii familiale, intreprinderi individuale, liber profesionisti, persoane care desfasoara activitati economice.

  • Imprumuturile sunt oferite daca firmele au cel putin 3 luni de activitate economica. Creditele pot avea ca destinatie sustinerea si dezvoltarea activitatii de zi cu zi, achizitionarea de marfa, plata furnizorilor, investitii in puncte de lucru si/sau deschiderea unora noi, achizitia de masini/utilaje etc. 

  • Prin BT Mic, abordarea clientilor este individuala, personalizata, avand ca obiectiv intelegerea fiecarei afaceri si agreerea unei structuri de finantare care sa asigure dezvoltarea acesteia intr-un mod sustenabil. Clientii beneficiaza de flexibilitate in ceea ce priveste garantiile solicitate si de sume de pana la 120.000 de lei.

  • Perioada de acordare a creditelor este de pana la 7 ani.

 

Mesajul BT Mic pentru micii intreprinzatori

 

BT Mic are o abordare specifica micilor firme. Cu alte cuvinte, intelege foarte bine aceste afaceri, vorbeste pe limba lor, explica impactul unui credit in business, cu tot ce inseamna acest lucru si, foarte important, tine aproape de antreprenori. Cei care vin la BT Mic pentru financare nu trebuie sa aduca multe acte. Creditele se dau rapid, iar abordarea evaluarii afacerii este flexibila. BT Mic stie ca lucrurile mari si importante au – de cele mai multe ori – inceputuri mici. De aceea, sustine visele sa creasca.

 

Ganduri de la o parte din echipa BT Mic, small and beautiful

 

Cristina Sindile, Director General BT Mic: “Dorim sa asiguram servicii foarte bune micilor antreprenori, iar in acest sens venim cu solutii de finantare rapide, flexibile si personalizate. Avem o echipa cu o foarte buna intelegere a micilor afaceri, formata din persoane entuziaste, cu spirit antreprenorial, asemenea clientilor nostri”.

Valentina Alexandru – Director General Adjunct Aria Credite, BT Mic: Am avut sansa sa fiu cooptata in acest proiect al Bancii oamenilor intreprinzatori, cadrul perfect pentru dezvoltarea lui organica. Intr-o institutie care crede in Totul pentru IMM, lucrurile nu pot sa iasa altfel decat bine.”

Simona Stanila – Manager Produse Credit, BT Mic: “E un sentiment minunat sa stiu ca fac parte dintr-un proiect pe care l-am vazut cum s-a dezvoltat si care va ajuta cu adevarat micii intreprinzatori. Suntem aici, alaturi de clienti, sa il vedem cum creste si cum cresc frumos!”

Sorin Chiorean – Manager Regional Business, BT Mic: Implementand acest proiect am intalnit Oameni cu mintea si inima deschisa”.  

 

 

BT Mic este dedicat celor care au curaj. Curajul de a transforma visele in realitate si de a investi romaneste.  

 

Update 2020:

 

Am inceput exact asemeni unui business mic, cu o echipa de cativa oameni si nici un client. Insa pe parcursul celor patru ani de BT Mic am tras tare si asta se vede! In prezent, am ajuns sa numaram 130 de colegi implicati direct in proiect, respectiv o frumoasa echipa de cateva mii de sustinatori care fac parte din BT Mare. Impreuna am ajuns sa sprijinim in fiecare zi peste 11.000 de antreprenori cu afaceri mici.

Tocmai din acest motiv te intelegem. E greu sa construiesti un business in Romania, dar nu imposibil! E dificil sa faci fata tuturor provocarilor care te iau pe nepregatite, dar nu irealizabil. Noi, am reusit sa facem aceste lucruri, dar nu fara ajutor. Ne-am bazat in fiecare clipa pe echipa  si desigur pe clientii nostri. Fiecare diferit in felul sau, ne-au invatat lectii despre autonomie, perseverenta si curaj.

 

BT Mic acum, prin ochii clientilor nostri:

 

Marian de la DOT: "Am aplicat joi dupa-masa, vineri dimineata m-a sunat cineva de la BT Mic si in cealalta saptamana am avut banii. Asa de fain a fost, ca nu-mi venea sa cred! Mi s-a parut incredibil cum s-a desfasurat totul."

Adriana si Adina, Recul: "Banii au intrat intr-un punct in care nu puteam merge mai departe. Au venit exact cand aveam nevoie sa miscam din nou rotile.”

Georgeta de la Aphahead: ”In momentul in care am primit creditul, am putut plati anumite facturi la furnizorii care ne ajutau cu productia primului stoc si asta inseamna ca aveam de fapt un stoc disponibil care in momentul in care era gata puteam sa il marchetam si puteam sa incepem sa vindem. Deci ne-a ajutat imediat in a produce venituri.”

 

Acestia sunt doar o mica parte dintre micii nostri antreprenori.

Vino sa ii cunosti pe toti si sa le afli povestile direct pe blogul BT Mic.  

 

 

Va urma…

 

Ți-a plăcut acest articol?
2
0

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe
Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din e-mail.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.