22 octombrie 2015

Povestea castigatorilor competitiei Get in The Ring. Episodul I: Skeptic Dog Animation

“Ne-am inscris la Get in the Ring Romania pentru ca am vrut sa primim feedback, sa ne promovam​ si sa cunoastem alte startup-uri”

Bucurestiul poate deveni centrul est-european al industriilor creative - a demonstrat prima editie a festivalului Creative Est. Sub sloganul „Idei care se intampla”, Creative Est a insemnat o saptamana dedicata creativitatii cu 25 de speakeri romani si internaționali, 70 de afaceri locale si 3000 de sustinatori ai creativitatii.

Banca Transilvania, in calitate de partener al Creative Est, a oferit castigatorilor competitiei Get in the Ring Romania, eveniment organizat de GEA Strategy & Consulting, premii in valoare de 4.000 de euro si gratuitate timp de un an la o serie de servicii si consultanta BT pentru start-up-uri. 

La competitie 8 startup-uri creative si-au dau intalnire pe scena Get in The Ring. Felicitari tuturor start-up-urilor inscrise in competitie si ne bucuram sa aflam povestea celor 2 castigatori. Astazi, primul episod.

Povestea Skeptic Dog Animation, castigatorul premiului 1, in valoare de 3.000 euro

Studio de animatie, Skeptic Dog Animation ajuta alte startup-uri si companii sa isi spuna povestea intr-un mod interesant si distractive, prin animatiile pe care le creeaza.

Ne povesteste despre business-ul lor, Andra Berila, co-managing partner:

“Il cunosc de 5 ani pe Bogdan Crivoi, partenerul meu de afacere. El desena tot felul de personaje amuzante, eu eram la facultatea de film si voiam sa fac un film de animatie. Am ajuns sa lucram impreuna la acel film, apoi ni s-au mai nazarit si alte idei crete, asa ca am mai facut si alte proiecte. Abia acum doi ani jumatate ne-a picat fisa ca putem castiga bani din ce facem. Un prieten avea o platforma online si ne-a rugat sa ii facem un film de animatie, ne-a oferit si incredere, si bani. Pana atunci facusem doar filme pentru facultate, dar a fost o provocare pe care am acceptat-o. Am facut filmul, a iesit bine, insa nu ma gandeam deloc la business. 

Intre timp, eram studenta la Universitatea Alternativa (UA), si am auzit de Incubatorul de afaceri de acolo. M-a pus pe ganduri. Doar ca nu am stat pe loc, am decis impreuna cu Bogdan sa intram in Incubator cu animatiile noastre, sub numele de Skeptic Dog Animation. Am inceput sa lucram la un plan de business si apoi bulgarele a tot crescut. Feedback-ul primit a fost pozitiv si am prins incredere.

Ne-am inscris la Get in the Ring Romania pentru ca am vrut sa primim feedback, sa ne promovam​ si sa cunoastem alte startup-uri, iar formatul competitiei e inedit si interesant​, asa ca ... de ce nu?

A fost o provocare sa ne pregatim in doua zile, insa cei de la GEA Strategy & Consulting au fost de mare ajutor, ne-au raspuns repede la toate intrebarile, ne-au ajutat cu tips & tricks. Noi nu am ajuns la repetitiile organizate cu o zi inainte de competitie, dar am primit ajutor prin discutii la telefon si emailuri.

Juriul a fost foarte deschis si atent la fiecare dintre concurenti, mi-au placut intrebarile lor, care erau menite sa ne ajute. Asta m-a facut sa vad mai bine punctele forte si punctele slabe ale afacerii noastre.

Si inainte, si dupa competitia propriu-zisa, am avut ocazia sa ii cunosc pe ceilalti concurenti. Am fost toti curiosi sa aflam unii despre altii, ne-am sustinut reciproc, chiar daca toti ne doream sa castigam. La final am facut schimb de carti de vizita si e foarte posibil sa apara colaborari in viitor. Ceea ce ma bucura foarte mult! Toate startup-urile participante fac lucruri faine si merita sa se dezvolte mai departe.

Suntem bucurosi ca, pe langa bani, vom primi si consultanta. Premiul e in sine o provocare sa invatam lucruri noi si sa devenim mai buni. Banii primiti ii vom investi in echipament tehnic, care sa ne ajute sa realizam animatii mai eficient si de o calitate mult mai buna."