In martie a.c. anuntam ca Grupul BT este principalul investitor in Ebriza, start-up care ajuta antreprenorii sa urmareasca afacerea in timp real prin digitalizarea administrarii acesteia. Pentru Banca Transilvania a fost inca un pas in lumea fintech-urilor cu idei care sustin antreprenorii. Mai recent, in august, am venit cu o alta noutate: lansarea BT Store, hub online de prezentare a unor solutii complementare bankingului, din care face parte si Ebriza.
Haideti sa aflam mai multe despre Ebriza, start-up romanesc care transforma total ce insemna pana acum casa de marcat, softul de vanzare si de gestiune, care poate fi accesat online, non-stop, de pe orice dispozitiv! Datorita Ebriza antreprenorul poate urmari in timp real activitatea firmei, a stocurilor si a vanzarilor. Cu alte cuvinte, contribuie la formarea unui stil nou de gestionare a afacerii, dar mai ales a unei mentalitati antreprenoriale diferite.
Start-up-ul a fost fondat de Cristian Dinescu si de Alexandru Mares, iar acum este evaluat la 1,5 milioane euro, triplu fata de anul anterior. Are 11 angajati si peste 100 de clienti in Romania si in alte tari.
Asa s-a nascut ideea Ebriza
Ideea a venit in 2005, cand unul dintre fondatori a deschis un business in domeniul HORECA. Dintr-o necesitate s-a nascut propriul soft de gestiune. „Aproximativ 10 ani mai tarziu, cu toate ca tehnologia a avansat, lucurile nu s-au imbunatatit foarte mult. Ne-am dat seama ca lipseste o parte foarte importanta in managementul unei afaceri: un serviciu online care sa ajute toate componentele implicate. Asa s-a nascut Ebriza” – spune Alexandru Mares, CTO si co-fondator. Prin urmare, a fost o combinatie de spirit antreprenorial, necesitate si inovatie, lansata pe piata in 2016.
Desenarea arhitecturii platformei si validarea acesteia au fost primii pasi. Un an mai tarziu Ebriza avea primul client, iar mai apoi a urmat formarea echipei si implementarea efectiva a platformei. „Primul client Ebriza a fost un bar foarte drag din Cluj, Tube. A urmat un alt bar, Plan Caffe, dupa care tot mai multi. Ne-am ajutat reciproc. Noi am crescut si am testat platforma, ei au avut acces la un cu totul alt mod de gestionare a unei afaceri” isi aminteste Alexandru Mares, CTO si co-fondator. Practic, este un software as a service, compatibil cu orice device.
Cele trei 3 in povestea Ebriza
Business-urile au in povestea lor, pe langa provocari, si momente , depinde de fiecare antreprenor cum le genereaza si le valorifica. Ebriza are trei astfel de momente:
Businessul e mai usor cu Ebriza
Ebriza este pentru antreprenorii deschisi, care isi doresc mobilitate si informatii esentiale, primite online, despre mersul afacerii lor. Practic, pentru acestia Ebriza inseamna:
„Nu imi pot imagina cum ai mai putea face un business, orice fel de business, . Antreprenorul care foloseste doar o casa de marcat este in legalitate si atat. Nu va avea nicio informatie in timp real, legat de business-ul lui. Este foarte greu si pierzi foarte mult timp sa iti tot notezi informatii pe hartii si sa le treci in Excel-uri. Nu ai evidenta a stocurilor, a furnizorilor, a pierderilor, a profiturilor, nimic. In acelasi timp, pana la Ebriza, folosirea unui software de acest gen era foarte greu de accesat din punctul e vedere al costurilor. Ebriza rezolva si aceasta problema. In plus, antreprenorul are totul intr-un singur loc si poate accesa softul de oriunde. Si, da, rezolvam si partea legala: antreprenorii pot printa bonul fiscal pe casa de marcat” – ne spune Alexandru Mares, CTO si co-fondator.
Planuri de viitor? Da, multe: implementarea serviciilor mPOS, dezvoltarea marketplace-ului asa incat publicarea aplicatiilor furnizate de dezvoltatori externi sa fie si mai facila si rapida, integrarea cu programele software de contabilitate precum Saga si Winmentor, dar si dezvoltarea parteneriatului cu furnizorii de produse alimentare si bauturi.
Aceasta e povestea Ebriza, pentru antreprenori, asa cum ii spune si numele. ☺
Articole similare