29 septembrie 2017

Proiect educational sustinut de BT si realizat de Asociatia Profesor Gheorghe Balaci

Astazi vrem sa-ti povestim despre o initiativa frumoasa in care ne-am implicat. Ai auzit pana acum de proiectul de la scoala din Aghiresu-Sat? Banca noastra, impreuna cu Asociatia Profesor Gheorghe Balaci, a inceput acest proiect prin care ii ajutam pe copii la scoala si ajutam la dezvoltarea satului Aghiresu. Proiectul a fost initiat in septembrie 2016 si este primul proiect educational pentru copii de acolo. 

 

In a doua parte a proiectului au fost inclusi inca 10 elevi care au avut de asemenea parte, timp de 12 luni, in fiecare marti si joi, de o masa calda si au participat la ore de scris, citit, socotit si activitati de dezvoltare personala. In plus, atat elevii, cat si profesorii au avut parte de intalniri cu psihologi voluntari care i-au ajutat sa se cunoasca mai bine si i-au mentorat.

Stim ca un astfel de proiect poate impacta atat elevii care au inceput scoala recent, cat si elevi care acum termina scoala generala astfel incat in proiect sunt atat elevi din clasa a II-a, cat si din a VIII-a.

 

Cel mai bine aflam cum ii ajuta acest program pe elevi chiar de la ei:

  • Alina (clasa a VIII-a): “Imi plac orele de romana si matematica pentru ca am reusit sa-mi maresc notele la aceste materii. Am luat si eu o mentiune la sfarsitul anului scolar. Parintii au fost foarte bucurosi. As vrea ca proiectul sa continue si pe timpul vacantei.”
  • Gabriel (clasa a II-a): “Orele au fost foarte folositoare si m-au ajutat sa am note mai mari. E fain asa.”

 

Dupa ce ne-am gandit cum am putea sa implicam si parintii in acest proiect, am ajuns la concluzia ca putem deschide o asociatie de producatori. Astfel, am deschis prima asociatie de producatori din Aghiresu cu scopul de a oferi produse cultivate bio, proaspete si de calitate (menta, busuioc, rucola) unor companii care doresc sa se implice in sustinerea proiectului educational. Astfel, 30% pretul produselor a fost donat de catre asociatie catre scoala pentru sustinerea proiectului. Iar daca sunteti curiosi ce se intampla cu produsele din asociatie, aflati ca le puteti regasi in mancarurile a 15 restaurante si terase din Cluj-Napoca. Din planurile de viitor fac parte si cresterea culturilor pe timp de iarna.