26 octombrie 2016

Zanul BT: Piiiing! Cand nu are Bagheta, este antreprenor si client BT

 

Are 43 de ani, este casatorit, are o fetita de 7 ani si locuieste in Covasna. A absolvit actoria, în Bucureşti. De la actorie a trecut la antreprenoriat si coordoneaza doua firme care se ocupa cu comertul de aparatura medicala, Gongora si Gongora Aparatura Medicala. Este Zanul BT, unul dintre cele mai simpatice personaje din reclamele romanesti, care a transformat comunicarea de brand a bancii.

In realitate, este Traian Tudorica.

Haideti sa ii aflam povestea de Zan, dar mai ales de antreprenor si client al Bancii Transilvania. Daca nu acum, atunci cand?! Vorba Zanului ☺

De la Traian …. la Zan. Cum a inceput totul, in 2006

 

 

Cum a ajuns Zanul BT? „Printr-o intamplare”, ne spune el. „Ca actor, eram in bazele de date ale unor firme de casting, am dat proba pentru Banca Transilvania si am reusit!”. Era in 2006, cand a fost prima reclama BT in care a aparut si Zanul: un personaj care a atras imediat atentia, a surprins si a convins ca, pentru fiecare plan, totul e mai usor cand avem o bagheta.

Traian povesteste ca majoritatea persoanelor pe care le cunoaste sunt incantate de rolul sau de Zan. Printre pataniile de pe platourile de filmare pentru reclamele Bancii Transilvania ii vine adesea in minte chiar prima: „Trebuia sa sar de la vreo 4 – 5 metri inaltime si sa aterizez la punct fix in anumite conditii. Imi amintesc ca au fost mai multe duble. Tot atunci am avut o sedinta foto de cateva ore in care, la fel, am fost suspendat cu ajutorul unui ham de alpinism. Dar cred ca am reusit sa gasesc pozitia necesara pentru fiecare poza si, la final, a iesit foarte bine totul”.

Au fost si situatii in care ideile de moment si buna dispozitie de la filmari au schimbat scenariul initial al spoturilor. Asa a fost reclama la unul dintre creditele BT pentru antreprenori, in care una dintre replici a fost inspirata de un material viral de la acea vreme, care circula in mediul online, despre „6 cai frumosi”.

De atunci au urmat, timp de 10 ani, proiecte frumoase cu Banca Transilvania, filmari pentru diferite lansari, dar si ca personaj in social media si in comunicarea cu echipa BT.

%%VIDEO_ZAN%%

 

Zanul antreprenor: doua firme, sase oameni in echipa si implicare 110%

 

Ca antreprenor, Traian Tudorica ne-a spus: „Ma bucur cand pot construi ceva, oricat de mic. Este mai mult decat placut sa stii ca esti capabil sa dezvolti planuri care reusesc. Prima firma am infiintat-o in 1991, iar de atunci am fost actionar in 6 firme. Acum coordonez doua companii, ambele in domeniul comercializarii aparaturii medicale. Prima are activitate din 2008, iar cea de a doua, din 2011. In echipa sunt 6 oameni, iar impreuna dorim sa le facem mari si frumoase. Estimez ca la finalul anului cifra de afaceri cumulata va fi de peste 700.000 de lei. Sunt si client al Bancii Transilvania, asa incat colaborarea mea cu BT inseamna si relatia antreprenor – banca, pe langa cea de Zan BT”.

Intrebat ce inseamna pentru el sa fie antreprenor, Zanul a raspuns: “Sa poti, la finalul fiecarei luni, sa platesti salariile oamenilor cu care lucrezi, precum si toate taxele aferente, dar, mai mult decat atat, sa poti cuantifica cresterea afacerii tale. Aceasta, nu neaparat din punct de vedere financiar, ci mai ales sa poti face estimari si sa poti realiza macar o parte din ceea ce propui. De asemenea, inseamna anumite sacrificii, munca inclusiv in weekend si chiar de sarbatori”.

“Dintre actorie si antreprenoriat, inclin inspre prima deoarece actoria a fost si este marea mea pasiune. Insa imi face placere ceea ce fac si prin intermediul companiilor mele si ma implic 110%”, a continuat Traian.

 

IMM-putere: “Daca iti doresti cu adevarat, poti reusi in orice domeniu”

 

“Cred ca ar trebui sprijiniti mai mult tinerii pentru a deveni antreprenori. De asemenea, ar ajuta sa avem mai multi producatori. Daca iti doresti cu adevarat, poti reusi in orice domeniu” ne-a spus Traian.

 

"Am acasa doua Zane”

 

L-am intrebat pe Traian daca i-ar placea sa aiba in viata reala Bagheta Zanului si ne-a raspuns: “La cate imi doresc sa fac, sigur ca mi-ar placea! Am cel putin 100 de idei la care Bagheta Zanului ar prinde foarte bine. Am acasa doua Zane – sotia si fiica mea – care ma ajuta sa trec mai usor peste tot”. Cu alte cuvinte, orice Zan isi are Zanul ☺.

Aceasta a fost povestea Zanului BT cu ADN de antreprenor. In reclamele bancii, s-a dat cu bicicleta, a iesit la cumparaturi, a sarit cu parasuta sau din tavan, ori a cantat la chitara. Ca antreprenor, merge inainte, cu alte 470.000 de IMM-uri putere.

Piiing! Ping! Ping!