Clujul are Suflet

Anul proiectului

2007 - 2020

Beneficiari

Clujul are Suflet

Categoria

educatie

Descriere

Povestea lor a inceput in 2007 si de atunci acesta a ajutat peste 2000 de tineri cu varste intre 14 si 20 de ani sa isi termine scoala, sa intre la facultate si apoi sa isi gaseasca un loc de munca.

Clujul are Suflet este in primul rand o casa cu suflet, dupa cum ii spune si numele, unde adolescentii au parte de grija personalului specializat de acolo (psihologi, consilieri de orientare in cariera, profesori – care ii ajuta cu meditatii pentru a-si imbunatatii rezultatele scolare) si de ce nu, locul unde primesc sfaturi si leaga prietenii de durata.

Ce mai?! Sunt pur si simplu oameni faini ❤️.

Rezultate

Peste 760 de adolescenti din cei 843 care se aflau in risc de esec scolar (corigen­te, absenteism, abandon scolar, lipsa motivat­iei pentru scoala etc.) au acum o situa­tie scolara mai buna.

Peste  1500 de adolescen­i au beneficiat de asistenta educativa prin sprijin oferit de catre profesorii centrului, prin meditat­ii la diferite materii. Dintre acestia, au promovat examenele de bacalaureat 193 de tineri, 125 au intrat la facultate, iar al­ti la scoli postliceale.

Peste 1200 de adolescenti au urmat cursuri de orientare scolara si profesionala si au fost sprijiniti pentru a decide care sunt scolile sau profesiile care li se potrivesc, in conformitate cu aptitudinile si aspiratiile lor.

Peste 230 de adolescent­i au absolvit cursuri de calificare profesionala, fiind acum specializa­ti in meserii solicitate pe pia­ta muncii.

Peste 550 de tineri au fost ajuta­ti sa isi gaseasca un loc de munca - full time/part time, sezonier sau pe termen lung.

 

Centrul de zi Clujul Are Suflet din Cluj-Napoca este un  proiect important al fundatiei FRCCF si in acelasi timp, cel mai mare proiect de implicare sociala desfasurat de Banca Transilvania.

Doneaza si tu!

Hai sa-i ajutam impreuna pe tinerii de la Clujul are Suflet!

lei

Donatia se va realiza o singura data