Un zambet cu Mira - centru de recuperare interactiva

Anul proiectului

2016 - 2019

Beneficiari

Asociatia un Zambet cu Mira

Categoria

social

Testimonial

“Am avut alaturi de noi sustinatori precum Banca Transilvania, fara de care nu am fi reusit sa ne atingem obiectivele. Oamenii cu suflet mare de la Banca Transilvania ne-au gazduit in fiecare an in cadrul targului de Craciun pentru a ne expune obiectele facute cu mult drag de voluntarii asociatiei noastre si ne-au sustinut cu generozitate, financiar, atat anul trecut cat si anul acesta.

Privind spre viitor si avand sustinerea Bancii Transilvania,  vom continua sa oferim sprijinul si ajutorul nostru cat mai multor bebelusi, copii si tineri cu deficiente neuro-motorii si vom continua sa ne concentram pe furnizarea de servicii de recuperare medicala la cel mai inalt nivel prin intermediul specialistilor nostri in kinetoterapie, oferind cele mai noi terapii si tratamente disponibile si o atmosfera atractiva.

Pentru a continua misiunea noastra intr-un mod cat mai eficient, va invitam sa ne fiti alaturi in continuare, iar impreuna sa aducem aportul la recuperarea copiilor care au nevoie de ajutorul nostru.”

Ovidiu Dragan – Presedinte Asociatia Un Zambet Cu Mira

Despre Mira

Asociatia, Un zambet cu Mira, este un centru de recuperare din Cluj Napoca, care incepand cu anul 2015 ajuta persoanele care intampina dificultati in a sustine financiar recuperarea medicala neuro-motorie a copiilor.  

Viziunea lort este de a oferi o sansa si conditiile cele mai potrivite pentru recuperarea fizica si psihica a copiilor.

Stii de la ce vine numele MIRA?

MIRA este o aplicatie software dezvoltata de compania MIRA Rehab si vine de la: Medical Interactive Recovery Assistant. A fost conceputa pentru a ajuta persoanele cu dizabilitati locomotorii si pe specialistii medicali care supervizeaza recuperarea acestora.

Care este misiunea lor?

Sa faca mai usor drumul copiilor bolnavi si sa le faciliteze integrarea in societatea din care fac parte.

Cum?

Ofera un mediu atractiv, unde terapia si joaca se intrepatrund. Aici, recuperarea este efectuata atat prin intermediul procedeelor de terapie clasice, cat si cu ajutorul MIRA, aplicatia care creeaza un proces de recuperare accesibil, distractiv si usor de urmat.

Rezultate

Pana in prezent, au beneficiat de programele centrului peste 70 de copii cu varste intre 3 luni si 16 ani. Acestia se nasc cu anumite intarzieri in dezvoltarea neuro-motorie si incep programele de kinetoterapie foarte devreme, astfel incat au o sansa de vindecare mult mai mare. Insa din pacate, o mare parte dintre copii au afectiuni grave in dezvoltare si necesita sedinte de recuperare medicala pentru perioade foarte lungi de timp, in caz contrar, starea lor de sanatate degenereaza.

O mare parte din copiii care ajung la centru, provin din familii defavorizate, pentru care sedintele saptamanale medicale sunt un cost mult prea mare si pe care nu si l-ar permite, dar pentru care aceasta terapie este esentiala in vindecarea si integrarea lor in societate. Cei de la asociatie isi doresc sa ii ajute, insa aici, au nevoie de ajutorul nostru!

Noi credem in ceea ce fac si suntem bucurosi sa ii putem ajuta.

Impreuna, putem sa facem si mai multe pentru acesti copii si sa ii ajutam pe drumul lor spre o viata mai usoara si mai frumoasa.