03 ianuarie 2020
Siii iata-ne in 2020! A fost o calatorie superba pana in acest moment, cu bune si cu rele, cu greutati si cu momente fericite, dar acum ca suntem la inceputul unui nou capitol... Tu
cum vrei sa iti continui povestea?
Noi iti propunem sa te asezi la casa ta, iar daca si gandul tau e in aceeasi directie, hai sa vedem impreuna ce e de facut. Noi ti-am pregatit un ghid
intreg cu 10 pasi, dar ca informatia sa fie mai usor de digerat iti propunem sa ii luam pe rand. Ce spui?
Prima si prima data este important ca sa pornesti la drum... responsabil! Mai exact acum este momentul in care trebuie sa fii sincer cu tine si sa vezi care este balanta contului tau. Care sunt veniturile tale lunare, dar mai ales care sunt cheltuielile. Mai simplu spus, fa-ti un buget!
De ce ai nevoie? Ei, asta e o intrebare foarte simpla! De un pix si o hartie. Hai, fugi dupa ele. Pam... pam... pam... Le ai langa tine, da? Bun! Atunci sa incepem.Veniturile
– aici trebuie sa treci absolut TOOOATE sursele tale de venit. Uite aici ar fi cateva:
Ok, stam binisor pana acum? Hai ca abia acum vine partea mai grea!
Cheltuielile
– sau toti micii monstrii care iti mananca banii pe care ii castigi, iar pentru ca aici e o adevarata nebunie, ii vom imparti in:
Cheltuieli fixe
– adica cele care vin in fiecare luna si mananca cate un pic din bugetul tau. Le recunosti foarte usor, dupa urmatoarele denumiri:2. Cheltuieli variabile
– acestea se prezinta in mod inconstant, iar atunci cand apar, iau din bugetul tau sume greu de urmarit. Tocmai din acest motiv este foarte important sa le recunoastem si sa fim cu ochii pe ele:
Incearca sa faci acest exercitiu pentru ultimele doua luni ca sa vezi exact cum sta treaba. Ce spui? In acest buget se mai incadreaza inca o rata pentru un credit ipotecar?
Daca raspunsul este clar da, atunci te asteptam aici ca sa vezi care sunt pasii urmatori pe care trebuie sa ii faci pentru a ajunge ”acasa”.
Daca totusi te gandesti ca un credit s-ar transforma rapid intr-o povara greu de dus, atunci arunca inca o privire asupra cheltuielilor tale si incearca sa le reduci, astfel incat sa poti economisi ma usor.
Tu stii cel mai bine ce poti face cu banii tai!
Editor: Mihaela Ban, Ofiter Marketing si Comunicare, Banca Transilvania
Ti-a placut acest articol?
Articole similare