22 noiembrie 2018

5 trucuri “ca sa te pui intr-o lumina buna”

Un interior poate fi transformat in mod spectaculos prin alegerea si plasarea corecta a surselor de iluminat, aflam in cadrul cursului INSIDE ACADEMY, sustinut de Alina si Omid.

Iata cateva sfaturi despre iluminatul interior care te pot ajuta:

 1. Alege lumina corespunzator destinatiei camerei respective. Nimeni nu vreo o lumina rece de neon in dormitor sau lumina insuficienta in spatiul de studiu. 

 2. Lumina alba poate fi de doua feluri, rece si calda, cu diverse temeperaturi intre cele doua extreme. Penttru un stil de viata relaxat e important de evitat amestecarea celor doua tipuri de lumina in acelasi spatiu. In general, folosim lumina calda pentru locuinte. 

 3. Lumina ambientala este la fel de importanta ca lumina directa. Un lampadar amplasat in coltul camerei poate aduce multa personalitate oricarui spatiu. Uneori, ajungi sa folosesti lumina plina din camera doar cand cauti ceva.

 4. Luminile colorate sunt recomandate in cluburi sau discoteci. Nu prea avem de ce sa le folosim in casa. 

 5. Nimic nu se compara cu lumina naturala, asa ca trebuie sa profiti de ea cat mai mult. Daca ai o mansarda, foloseste lumina zenitala (adica din tavan). Totodata, in functie de orientarea cardinala, lumina naturala are diverse intensitati si temperaturi, lucru care poate influenta cromatica spatiilor. 

Cand te gandesti la felul in care e luminat spatiul in care locuiesti, iti recomandam sa nu faci compromisuri la calitate. Si nici de investitii. Iar daca ai nevoie de supliementare de buget, poti solicitat bani in plus prin creditul de nevoie personale.