01 octombrie 2019

Antreprenoriat loading…

Gata? Ti-ai luat inima in dinti si te-ai decis sa devii antreprenor?

 

Deschiderea unui cont de capital social este una dintre conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti atunci cand vrei sa iti deschizi o firma.

Asta, pentru ca dovada deschiderii contului si a depunerii sumei minime de 200 de lei este unul dintre documentele care ti se solicita de Registrul Comertului la deschiderea firmei.

Si, pentru ca ai oricum destul de multe drumuri de facut, ne-am gandit sa te ajutam cum putem. Gen sa te ajutam sa iti deschizi online contul de capital social, chiar de la birou sau de acasa. Ahhh, si iti si raspundem la cateva intrebarile legate de asta:

 

 

→ Cat ma costa deschiderea contului de capital social?

Nu te costa nimic. Ai comision zero la deschidere, iar accesarea contului de capital social nu implica niciun fel de costuri.

→ Cum pot sa imi deschid un cont de capital social?

Poti sa faci asta online, sau in orice unitate BT. Cum iti e mai la indemana.

Daca alegi varianta online, rezolvi totul in 15 minute. Intri pe site si incepi procesul de deschidere a contului. Incarci o poza cu buletinul sau faci una pe loc, introduci datele companiei pentru care doresti sa deschizi contul de capital social si incarci cateva documente (actul constitutiv, dovada rezervarii denumirii societatii si procura notariala, dupa caz). Iti vom cere si adresa de mail si numarul de telefon, ca sa te putem contacta cat mai repede. Alimentezi contul prin iPay, folosind cardul, dupa care semnezi electronic toate documentele pe care le primesti pe mail (fisa de inrolare, acordul de prelucrare a datelor si foaia de varsamant). Asta e tot!

Daca preferi #humanbanking si vii intr-o agentie BT, trebuie sa ai cu tine actul constitutiv, dovada rezervarii denumirii societatii, cartea de identitate, toate in original. Daca deschide altcineva contul in numele tau, nu uita de procura notariala.

→ Ce se intampla apoi cu contul meu?

Dupa infiintarea firmei, ai doua optiuni: poti sa iti inchizi contul de capital social si sa deschizi un cont curent pe care sa il folosesti in continuare pentru operatiunile bancare ale firmei tale, sau poti alege sa lasi contul de capital social deschis.

→ Cum pot sa retrag banii depusi in contul meu de capital social?

Ei bine, nu vei putea sa ii retragi, dar vei putea sa ii transferi intr-un alt cont curent.

 

Daca mai ai intrebari, incearca si pe IntrebBT.

 

Editor: Ramona Kulcsar, Specialist Marketing, Banca Transilvania