Cum să te descurci în oraș fără să îți mai iei portofelul cu tine

 

Digitalizarea serviciilor financiare este tot mai vizibilă, iar ca să te descurci într-un oraș aglomerat spre exemplu, rapiditatea și siguranța sunt principalele aspecte pe care probabil le cauți atunci când vrei să plătești.

Ei bine, ne-am pus în pielea ta atunci când ai de făcut o plată și credem că aliatul principal ca să te descurci într-un oraș aglomerat, fără să ai portofelul la tine, este BT Pay - aplicație gratuită pe care o poți descărca rapid din Google Play cât și din App Store.

Dar hai să vedem exact cum stă treaba și luăm mai bine două exemple. :)

 

Cum plătesc rapid chiar și o cafea?

 

Uite așa. Scoți rapid smartphone-ul și cu ajutorul aplicației BT Pay:

- alegi cardul cu care vrei să plătești, apeși butonul „Plătește”, te autentifici cu metoda aleasă anterior (parolă, amprentă sau altă modalitate oferită de telefonul tău) și nu trebuie decât să apropii telefonul de terminal

- sau poți face plata cu ecranul deschis: deblochezi telefonul, îl apropii de terminal și, dacă e cazul, te autentifici cu metoda aleasă

 

Ieșim la masă cu colegii, cum plătim rapid?

 

Dacă se întâmplă des să ieși în oraș la masă cu colegii, tot ce trebuie să faceți este ca unul dintre voi să facă plata, iar apoi să primească de la restul banii. Și totul prin aplicația BT Pay.

Așa că, dacă toți aveți BT Pay, cei care trimit bani doar selecteză persoana sau persoanele din agenda telefonului și completeză suma care trebuie trimisă. Dacă nu, e la fel de simplu de transferat, din aplicație, prin IBAN.

 

Editor: Iulia Ghile, Specialist Marketing, Banca Transilvania