Cum sa investesti la bursa in 5 pasi

Ti-am pregatit 5 pasi simpli de urmat, pentru a intra pe piata bursiera:

 

1. Alege-ti o firma de brokeraj

Este primul pas necesar, pentru ca tranzactionarea la bursa se face doar prin intermediul unui broker. Poti cere un sfat si prietenilor cu experienta pe piata de capital sau te ajutam noi, prin BT Capital Partners.

 

2. Deschide-ti un cont de tranzactionare

Este foarte simplu, se aseamana cu deschiderea unui cont bancar. Aduci actul de identitate, completezi un chestionar si inchei un contract de intermediere cu compania aleasa. Discuta cu brokerul despre planurile tale legate de investestitii  si care sunt riscurile pe care vrei sa ti le asumi.

 

3. Alimenteaza contul cu bani

Ai economisit niste bani, pe care te-ai hotarat sa-i investesti. Ti-ai stabilit o suma, de care nu ai nevoie in urmatoarea perioada. Poti incepe cu sume mai mici.

 

4. Informeaza-te, Informeaza-te, Informeaza-te

Daca vrei sa fii un investitor educat este necesara familiarizarea cu Bursa. Citeste despre indicii bursieri, pietele bursiere locale sau din afara, de exemplu Bursa de Valori Bucuresti sau Bursa de la Viena. Daca lucrurile ti se par prea complicate, apeleaza la sfaturile brokerului. Te poate ajuta cu o recomandare, daca o acțiune merită sa fie cumparată, dar la fel de important este să cunosti si tu cat mai bine compania respectiva.

 

5. Cumpara si vinde actiuni

Daca ai ales cateva companii despre care ai aflat lucruri bune, poti incepe “cumparaturile”. Ai la indemana o aplicatie on linepentru asta sau poti apela la ajutorul brokerului tau. Ca sa intelegi mai bine cum functioneaza, foloseste un cont demo .

 

Mult succes! Daca ai nevoie de un sfat, te ajuta colegii de la BT Capital Partners