18 noiembrie 2020   |   Timp de citire: 4 minute

Mai platesti cash in ziua de azi?

Te gandesti ca e bine sa ai bani pe card sau ca trebuie sa ai portofelul plin? Nu, nu, nu e acelasi lucru 😊 pentru ca, de exemplu, 200 de lei pe card pot fi mai valorosi si mai siguri decat cei din buzunar. In plus, nu mai ai grija lor pentru ca ii poti gestiona direct din telefon (pe care oricum il ai tot timpul la tine), prin cardul digital din super app-ul BT Pay sau din NEO.

Stim ca tu, tocmai pentru ca esti interesat de acest blog 😊, nici nu te (mai) gandesti sa ai bani cash, insa am pus impreuna beneficiile pe care le ai atunci cand folosesti cardurile de la BT, ca sa fii cat mai in tema.   

7 superputeri pe care ti le dau banii… cardurile 😊:

  • Faci cumparaturi rapide, cat ai spune piiiing, atat cu cardul fizic, cat si cu cel digital, din aplicatiile de pe telefon;
  • Stii unde au mers banii daca arunci o privire pe istoricul tranzactiilor in BT Pay, NEO sau BT24;
  • Contactless is stressless, mai ales in ziua de azi: toate platile cu cardul sunt contactless. In plus, indiferent de suma platita, pentru ce achiti cu telefonul nu e nevoie de PIN;
  • E mai sigur (a se citit sanatos) pentru tine: in perioada aceasta chiar nu e recomandat cash-ul;
  • Primesti puncte STAR, tot pe card, la fiecare cumparatura cu cardul STAR la partenerii din programul cu acelasi nume. Punctele pot fi folosite la alte cumparaturi;
  • Esti primul la oferte daca arunci o privire in BT Pay/Oferte.
  • Trimiti bani din trei miscari (adica tap, tap, tap), prin BT Pay, NEO sau BT24.

Daca, totusi, ai nevoie de cash, cel mai la indemana pentru #bankingladistanta ar fi bancomatele noastre. 70% din ATM-urile noastre sunt contactless, iar la acestea nu trebuie introdus cardul in fanta, ci doar apropiat de semnul contactless. Sau, o idee si mai tare: daca ai BT Pay sau NEO nu trebuie sa ai la tine cardul (fizic). De exemplu, daca ai BT Pay, intra in aplicatie si o sa vezi optiunea Retrage cash, iar de acolo urmeaza pasii.

Life in plastic is not fantastic

Ne bucuram ca lumea prefera tot mai mult cardul digital, asa incat acum 1 din 4 carduri este inrolat in wallet-uri (BT Pay, Apple Pay si – mai nou – Google Pay) pentru banking prin telefon. Iar de super-app-ul BT Pay… ce sa mai spunem, este in telefonul a 1 milion de persoane. O alta cifra care arata clar trendul spre digital este numarul lunar al platilor cu telefonul, care s-a dublat in prezent fata de inceputul anului.  

12 tranzactii, cat ai clipi

  • 4,3 milioane de carduri au brandul Banca Transilvania;
  • Peste 40 de milioane de tranzactii online au fost facute cu cardurile BT, insemnand  6.100 de tranzactii/ora, in ianuarie – septembrie a.c.
  • 12 tranzactii cu cardurile bancii au loc in fiecare secunda.

Din informatiile istorice, moneda a aparut toooocmai acum 2.500 de ani, iar prima bancnota, acum 1.000 de ani. Chiar e timpul pentru o schimbare 😊, pentru #goingdigital.

 

Editor: Laura Petrehus, Director Adj. Comunicare & PR, Banca Transilvania