Perioada de analiză abia la început

Ai trecut de primul pas pentru luarea unui credit? Super! Atunci ține-te bine pentru că acesta este doar începutul aventurii. Într-adevăr, să cumperi o casă nu e un lucru simplu, dar la final vei afla că sentimentul de ”acasă” este de neprețuit, so stay close!

Dacă totuși ai pierdut start-ul nu îți face griji, l-am salvat aici pentru tine. 😉

Ulima dată când am stat de vorbă, te-am întrebat dacă în bugetul tău ar mai fi loc de o rată, dar nu ți-am spus exact care este valoarea ei. Ei bine... deși sună ciudat, nu putem face acest lucru, pentru că rata ta poate varia în funcție de mai mulți factori. Doar știi cum se spune că suntem diferiți și așa e cel mai bine? Atunci înțelegi în mod clar de ce diferite persoane vor avea parte de rate diferite.

Și totuși, ca să îți faci o primă idee despre ce înseamnă o rată la casă, ți-am pregătit un simulator pe care îl poți accesa oriunde și oricând direct aici

Iar dacă vrei să afli care este procentul maxim pe care îl acoperim noi când vine vorba despre valoare investiției imobilului atunci hai să vezi pasul doi din ghidul pe care ți l-am pregătit pentru a-ți oferi o experiență de cumpărare cât mai bine documentată.

Până să trecem la pasul următor mai trebuie să te întrebăm ceva. Cu economiile cum stai? Nu știm dacă ai aflat până acum, dar ți-o spunem noi! Când vine vorba despre achiziția unul imobil se pune problema unui avans, iar la noi treaba este destul de simplă, deoarece avem așa:

  • Creditul Prima Casa – avansul este de minim 5% din valoarea imobilului
  • Creditul Imobiliar – avansul  este de minim 20% din valoarea imobilului 

Bineînțeles că trebuie să ai și niște bănuți puși de-o parte, pentru că pe lângă avans intervin și încă câteva plăți de care trebuie să ții cont. 

Uite vezi, tocmai de asta e bine să ai totul planificat și să fii mereu informat, deoarece în acest mod pur și simplu nu mai există situații neprevăzute.

 

Editor: Mihaela Ban, Ofițer Marketing și Comunicare, Banca Transilvania