04 februarie 2020

Perioada de analiza abia la inceput

Ai trecut de primul pas pentru luarea unui credit? Super! Atunci tine-te bine pentru ca acesta este doar inceputul aventurii. Intr-adevar, sa cumperi o casa nu e un lucru simplu, dar la final vei afla ca sentimentul de ”acasa” este de nepretuit, so stay close!

Daca totusi ai pierdut start-ul nu iti face griji, l-am salvat aici pentru tine. 😉

Ulima data cand am stat de vorba, te-am intrebat daca in bugetul tau ar mai fi loc de o rata, dar nu ti-am spus exact care este valoarea ei. Ei bine... desi suna ciudat, nu putem face acest lucru, pentru ca rata ta poate varia in functie de mai multi factori. Doar stii cum se spune ca suntem diferiti si asa e cel mai bine? Atunci intelegi in mod clar de ce diferite persoane vor avea parte de rate diferite.

Si totusi, ca sa iti faci o prima idee despre ce inseamna o rata la casa, ti-am pregatit un simulator pe care il poti accesa oriunde si oricand direct aici

Iar daca vrei sa afli care este procentul maxim pe care il acoperim noi cand vine vorba despre valoare investitiei imobilului atunci hai sa vezi pasul doi din ghidul pe care ti l-am pregatit pentru a-ti oferi o experienta de cumparare cat mai bine documentata.

Pana sa trecem la pasul urmator mai trebuie sa te intrebam ceva. Cu economiile cum stai? Nu stim daca ai aflat pana acum, dar ti-o spunem noi! Cand vine vorba despre achizitia unul imobil se pune problema unui avans, iar la noi treaba este destul de simpla, deoarece avem asa:

  • Creditul Prima Casa – avansul este de minim 5% din valoarea imobilului
  • Creditul Imobiliar – avansul este de minim 20% din valoarea imobilului 

Bineinteles ca trebuie sa ai si niste banuti pusi de-o parte, pentru ca pe langa avans intervin si inca cateva plati de care trebuie sa tii cont.

Uite vezi, tocmai de asta e bine sa ai totul planificat si sa fii mereu informat, deoarece in acest mod pur si simplu nu mai exista situatii neprevazute.Editor: Mihaela Ban, Ofiter Marketing si Comunicare, Banca Transilvania