07 august 2020

Prima intalnire cu acasa

Daca ai ajuns pana la acest pas, inseamna ca te apropii vertiginos de acasa. Ceea ce e mai mult decat minunat, pentru ca in curand te poti gandi linistit ce culoare sa alegi pentru living sau de unde sa iti achizitionezi noua mobila de bucatarie, dar pana atunci mai este un pic.


Si ca sa-ti fie cat mai usor, dorim sa venim in ajutorul tau cu cateva aspecte importante de care trebuie sa tii cont inainte sa semnezi contractul. Hai sa arunci o privire:

 

⛳ Zona in care este amplasata cladirea – iti doresti sa fii foarte aproape de centru sau vrei un spatiu mai linistit pentru tine si familia ta? Oricare dintre variante suna bine, dar e important ca tu sa iti stabilesti de la bun inceput prioritatile, astfel incat sa gasesti locul perfect.

🚘 Locurile de parcare – atunci cand vine vorba despre o locuinta trebuie sa te asiguri ca ai suficient loc pentru a-ti parca masina, mai ales daca iti doresti o locuinta intr-un oras precum Bucuresti, Cluj-Napoca sau Timisoara.

🌞 Orientarea apartamentului – O stim cu totii, soarele rasare la est si apune la vest, ceea ce inseamna ca un apartament orientat spre est va avea mai multa lumina naturala dimineata, pe cand unul pozitionat spre vest, in cea de a doua parte a zilei.

🚧 Stare apartament – este extrem de importanta, deoarece cu cat a fost mai bine intretinut apartamentul, cu atat e mai bine pentru tine si… portmoneul tau. Arunca o privire la starea parchetului, instalatiile sanitare si panoul electric, astfel incat sa nu cheltuiesti o mica avere cu renovarea.

❗ Centrala proprie – verifica daca apartamentul are sau nu centrala proprie, deoarece in cazul in care exista o centrala comuna, costurile atribuite caldurii pot fluctua, iar in unele cazuri, cantitatea de energie termica este posibil sa nu fie suficienta pentru a incalzi in mod uniform intreaga gospodarie.

📅 An constructie – intr-adevar, poti crede ca un imobil mai vechi il poti gasi la un pret mai accesibil, totusi, inainte de a te avanta sa cumperi un apartament sau o casa de dinainte de anul 1977 este totusi bine sa te gandesti de doua ori inainte. In primul rand, locuintele construite inainte de acel an au trecut printr-un cutremur, iar structura de rezistenta poate fi afectata. In al doilea rand, este posibil ca vechile cladiri sa aiba anumite probleme neprevazute la instalatii sau la structura electrica, care in timp pot afecta considerabil costul initial prin reparatiile necesare.

🚌 Mijloace de transport in apropiere – chiar daca ai masina e bine sa iti pui problema ca poate, uneori, va trebui sa te deplasezi si fara ea, iar atunci cel mai bine e ca locuinta mult visata sa fie intr-o zona de unde poti accesa rapid orice mijloc de transport in comun.
 

Mai sunt cateva aspecte la care trebuie sa fi atent, iar pe acestea le gasesti in ghidul nostru spre acasa, direct aici.

 

Iar daca esti genul de persoana care viseaza la casa perfecta fara prea multe batai de cap, we've got you covered! 😉 Mai ales pentru ca partenerii nostri de la Mexi, iti pot oferi o locuinta finaliza la cheie, in doar 90 de zile 📆. 

 

Editor: Mihaela Ban, Ofiter Marketing si Comunicare, Banca Transilvania