šŸŽ§ #PodcastBT - Radu Muntean, despre ce inseamna sa fii regizor in Romania

"Filmul nu trebuie sa dea un verdict, ci sa faca oamenii sa gandeasca" ne spune Radu Muntean in cel mai nou episod din BT Talks, podcastul BT.Ā 

AziĀ vorbim impreuna cu Andi Moisescu si Radu Muntean, despreĀ ce inseamna viata de regizor si pasiunea lui pentru aceasta meserie. In acest podcast avem si "insight-uri" despre cum a fost facut documentarul cuĀ Simona Halep. Asa ca pregateste-ti castileĀ šŸŽ§

Daca nu ai aflat pana acum,Ā Simona Halep va avea primul documentar despre cariera sa.Ā Lansarea documentarului este programata sa fie in acest an.Ā Am lansat primele teasereĀ in care Simona vorbeste despreĀ munca,Ā inspiratie, performanta, curaj, echipaĀ siĀ succes.

Iar daca ai fost vreodata curios ce regizor sta in spatele spoturilor TV ale Bancii Transilvania, ei bine, la majoritatea e Radu. šŸ˜Š

Ā 

Ā 

Ā 

Ā Cateva idei, numai bune de... ascultat:

  • La fiecare filmare emotiile sunt prezente, iar ā€cand nu ai emotii se creeaza toate conditiile ca ceva sa iasa prostā€.
  • Nu poti face film decat avandu-te pe tine ca spectator si incercand sa transmiti ceva celor ca tine.Ā Filmul nu trebuie sa dea un verdict, ci sa faca oamenii sa gandeasca.
  • Un film bun este cel pe care un regizor poate sa si-l asume intru-totul, fara a face compromisuri comerciale si care nu se consuma la premiera.
  • Documentarul cu Simona Halep este de tip observational al antrenamentelor ei si ofera momente irepetabile si raspunsuri despre mecanismul subtil al performantei.Ā Filmarile au durat 8 zile, cu o echipa formata din 4 persoane.Ā 
  • Simona Halep nu e un actor, e un om simplu, direct, care nu pretinde a fi alt personaj decat ceea ce este. Din acest motiv ne si place de ea.
  • Exista o asemanare importanta intre un actor si un sportiv. Ei sunt obligati sa traiasca in prezent si sa alunge orice gand care le-ar putea afecta performanta.

Ā Nu uita sa te abonezi la BT Talks peĀ Apple Podcast,Ā Google PodcastĀ sauĀ SpotifyĀ pentru ca urmeaza si alte episoade. #enjoy!