21 martie 2017

5 lucruri despre finantele in cuplu

Cuplul, familia inseamna inclusiv gestionarea unui buget comun. Anumite provocari pot aparea in contexte precum: bugetul limitat, diferente mari de castig, comportament financiar diferit in randul membrilor familiei, raportare diferita la bani, luarea unor decizii financiare. De asemenea, un buget gestionat de mai multe persoane trebuie sa tina cont de planuri, investitii, creditele bancare luate, asigurari etc.

Iata 5 lucruri interesante care le-am aflat despre finantele in cuplu, de la Adrian Mitroi, profesor de finante comportamentale, invitat la Forumul Investitorilor Individuali, care a avut loc in Bucuresti, in 18 martie si la care au luat parte peste 500 de persoane:

  1. Decizia matrimoniala este una dintre cele mai importante decizii financiare ale vietii noastre.
  1. Deciziile pe care le va lua un cuplu sunt esentiale pentru starea de bine din viitor.
  1. Este bine ca partenerii unui cuplu sa aiba aceasi ingeligenta emotionala economica, pentru a reduce riscurile.
  1. Familiile au abilitati diferite, iar deciziile se iau impreuna.
  1. Investim pentru status social, confort, independenta, pentru a oferi educatie copiilor care ne dorim sa o duca mai bine decat noi

Mai multe poti afla urmarind prezentarea de la eveniment aici

Forumul Investitorilor Individuali a fost organizat de Bursa de Valori Bucuresti, iar Grupul Financiar BT a fost partener al evenimentului. Acesta a fost dedicat atat investitorilor incepatori, cat si celor experimentati.