01 octombrie 2015

5 motive ca sa folosesti (si) mai des Mobile Banking

Statisticile internationale ne spun ca, in 2015, 3 oameni din 5 au facut cel putin o cumparatura pe Internet de pe telefonul mobil. Rata de crestere a folosirii telefoanelor tip “smart” este tot mai mare, iar domeniile in care acestea sunt folosite sunt tot mai diverse. Telefonul nu mai este de mult doar un mijloc de comunicare, a ajuns sa fie cel mai cuminte asistent personal al nostru.

Daca facem shopping online de pe telefon, la fel de bine putem sa ne gestionam banii tot cu ajutorul telefonului. De ce? Pentru cel putin unul din urmatoarele 5 motive:

 

  1. 24 ore pe zi, 7 zile pe saptamana

Ai acces la banii tai oricand doresti. Nu mai trebuie sa vii la banca pentru a cere extrase de cont, pentru ca vezi singur cati bani ai in contul curent, pe cardurile tale sau in contul de economii.

 

  1. Tu esti cel care are controlul asupra finantelor tale

Odata ce ai activat optiunea de a primi alerte SMS, vei sti cati bani intra si cati bani ies din contul tau in orice moment. Vei primi SMS ori de cate ori faci o plata si ori de cate ori primesti bani. SMS-ul va contine informatii complete despre plata, locatia in care ai facut shopping si mai ales despre suma pe care o mai ai in cont.

 

  1. Iti poti plati facturile oricand, chiar si la 10 seara

Marele avantaj al Mobile Banking-ului este ca nu are orar de functionare. Daca ai avut o zi prea incarcata la lucru si nu ai avut timp sa platesti curentul, nicio problema, pentru ca poti face plata de pe telefon, seara, in drum spre casa, de exemplu. Mai mult, daca activezi serviciul Debit Direct, facturile se vor plati singure (adica le platim noi pentru tine, la data scadentei, tu trebuie doar sa te asiguri ca ai banii necesari in cont).

 

  1. Trimiti mai usor bani la prieteni sau la rude din strainatate (si invers)

Ca sa trimiti sau sa primesti bani din strainatate nu mai trebuie sa mergi la banca. Faci schimbul valutar in aplicatia de Mobile Banking si apoi, cu doar cateva clickuri, faci transferul de bani catre contul dorit. Pentru platile in lei, banii ajung in aceeasi zi la destinatie, daca transferul este facut inainte de ora 15:00. Pentru platile in valuta, banii ajung la beneficiar a doua zi lucratoare.

 

  1. Iti gestionezi mai eficient finantele (si poti face economii)

Vei vedea ca folosind aplicatia vei economisi timp pretios si chiar vei deveni mai atent cu ce si cat cheltui. Poate vei reusi chiar sa faci economii. Studiile arata ca persoanele care folosesc Mobile Banking reusesc sa fie mai organizate.