12 octombrie 2017

Actiune de voluntariat: Plantam Padurea Transilvania!

Voluntariatul e chiar cea mai simpla metoda de dezvoltare personala si profesionala. Iar daca iti doresti sa faci voluntariat, sunt mai multe domenii in care te poti implica: arta si cultura, protectia mediului, sportul si recreerea, activisimul civic, sanatatea, educatia si cercetarea, asistenta sociala, drepturile omului, ajutorul umanitar sau filantropic, dezvoltarea sociala si dezvoltarea comunitara.

 

Insa voluntariatul care ne intereseaza in mod special pe noi, la BT, este cel pentru mediu. Iar motivul este simplu: pentru ca in Romania se taie 3 hectare/ora in fiecare zi (inclusiv de sarbatori), conform Tasuleasa Social. Beneficiile unei paduri sunt multiple: aceasta este o sursa de oxigen, absoarbe carbonul, reduce efectele inundatiilor, previne eroziunea solului, contribuie la reducerea poluarii solului si face peisajele mai frumoase :).

 

Daca vrei sa faci voluntariat pentru mediu, vei avea ocazia sa participi la activitati de protejare a mediului si astfel vei putea ajuta la pastrarea unui mediu mai curat, iti vei face prieteni noi, vei avea ocazia sa inveti despre mediu, poluare si vei putea cauta solutii pentru a preveni poluarea.

 

Noi ne dorim sa ajutam mediul prin plantarea de noi paduri si astfel am organizat mai multe actiuni de impadurire. Impreuna cu Tasuleasa Social am organizat astfel de plantari anual, din 2014. In 2014 si 2015 am impadurit o suprafata de 20 de hectare in Budesti-Fanate, iar in 2016 o suprafata de 10 hectare in Sanmihaiu de Campie, Judetul Bistrita-Nasaud.

 

Anul acesta, in 28 octombrie, vom planta Padurea Transilvania, in localitatea Tritenii de Jos, judetul Cluj, impreuna cu prietenii nostri de la Tasuleasa Social. In total, ne asteapta 10 hectare de teren si 40.000 de puieti. Hai si tu cu noi!