21 iunie 2016

Azi incep inscrierile pentru Creative Business Cup, una dintre cele mai mari competitii internationale din sectorul industriilor creative

Esti antreprenor in industrii creative? Aplica la competitia internationala Creative Business Cup pana pe 6 iulie si poti ajunge in Copenhaga sa iti prezinti ideea.

Aplicatiile sunt asteptate de la antreprenorii creativi care deja au dezvoltat un produs sau serviciu, cel putin in faza de prototip si are potential de a se extinde pe piata globala.

Domeniile eligibile sunt foarte diverse si vor intra in concurs cele mai bune idei din domeniile: design, arhitectura, arte si mestesuguri, publicitate, film, video si fotografie, artele spectacolului, muzica, moda, gastronomie, edituri si presa, radio si televiziune, software, aplicatii pe computer si publicatii virtuale, jucarii si jocuri.

Inscrierile pentru Creative Business Cup Romania au loc in perioada 21 iunie – 6 iulie, iar antreprenorii trebuie sa completeze un chestionar cu detalii despre idee (descrierea pietei, nevoia identificata, echipa) in limba engleza. Vezi formular de inscriere.

In prima etapa vor fi selectati 5 antreprenori creativi, care vor primi consultanta gratuita in materie de business si workshop-uri de fundraising si pitching, urmand ca in luna august, pe baza unui pitch, sa fie ales castigatorul.

Castigatorul selectiei romanesti va concura pentru titlul de World’s Best Creative Entrepreneur si-si va sustine ideea in fata unui juriu format din circa 20 de experti internationali, la Copenhaga, una dintre cele mai efervescente capitale europene din punctul de vedere al designului si industriilor creative.

Castigatorul va reprezenta Romania la competitia internationala din Copenhaga, unde isi va prezenta ideea in fata unor parteneri si investitori internationali. Costurile deplasarii sunt acoperite cu sprijinul Bancii Transilvania, castigatorul primind consultanta gratuita in business si un abonament Fanatic, timp de 3 luni la Nod Makerspace unde va avea acces la spatiul NOD si la toate dotarile atelierelor.

Cei mai creativi antreprenori romani isi pot pune la bataie ideile pentru premii, atat cash, cat si in servicii de peste 100.000 de dolari si expunere in mediul international de afaceri, in fata unor posibili investitori si parteneri.

Pentru orice intrebari legate de inscriere si competitie, o puteti contacta pe Silvia Ursu la silvia.ursu@geaconsulting.ro

Despre Creative Business Cup (CBC)

Creative Business Cup are loc in cadrul Global Entrepreneurship Week (GEW), cel mai mare eveniment din lume dedicat start-up-urilor si antreprenorilor din industria creativa. Printre sustinatorii GEW se numara presedintele american Barack Obama, fostul lider de stat Bill Clinton si renumitul om de afaceri britanic Richard Branson. La editia din acest an sunt asteptate peste 500 de start-up-uri din intrega lume. Anul trecut, marele castigator al CBC a fost Blitab (Austria), o tableta conceputa pentru persoanele cu dizabilitati de vedere. Video-ul de prezentare al ediției trecute poate fi accesat online.

Romania participa, pentru al cincilea an, la una dintre cele mai mari competitii internationale din sectorul industriilor creative, Creative Business Cup (CBC), care va avea loc la Copenhaga, in luna noiembrie a acestui an.

In Romania, competitia este organizata de catre GEA Strategy & Consulting, companie ce spijina star-up-urile inovatoare prin mai multe programe, in parteneriat cu NOD MakerSpace si cu sprijinul Banca Transilvania, partener al creativitatii.

 

Le uram mult succes concurentilor!