13 iunie 2016

BT sustine performanta. Povestea celui mai tanar campion de raliuri din Romania

  1. Simone, de unde si de cand a plecat pasiunea ta pentru raliuri?

 

De cand eram mic am fost atras de masini si de orice avea motor. Imi placea sa merg la competitii, sa stau in garaj, sa stiu cat mai multe despre masini si despre pilotii de raliuri. Si cu siguranta, tata m-a influentat foarte mult, fiind si el pilot de raliuri. Crescand practic in aceasta lume si avandu-l pe tata ca mentor in acest sport, a fost destul de usor sa zic, la un moment dat, sa imi doresc sa pilotez.

 

  1. Esti cel mai tanar campion de raliuri din Romania. Ce inseamna asta pentru tine?

Sunt foarte mandru ca sunt campionul Romaniei. Este un rezultat care dovedeste  munca si efortul intregii echipe Napoca Rally Academy si a partenerilor nostri. Pentru ca, desi pare un sport individual, in spatele oricarei victorii sta munca unei armate de oameni. Cu siguranta imi doresc sa imi mentin titlul si sa devin de mai multe ori campion in Romania si cat de curand, si printre cei mai tineri campioni din campionatul mondial la juniori (Junior WRC).  

 

  1. Ce alte sporturi faci?

Ma antrenez cat pot de mult cand sunt intre competitii. Merg zilnic la sala 1 ora si jumatate, alerg 5-6 kilometri. In afara de antrenemanete, fac tenis, baschet si dupa raliuri imi place foarte mult sa merg la ski.

 

  1. Sunt,  Clujul si Romania, a doua ta casa? Te simti si roman?

De aproape 1 an ma simt mai mult roman pentru ca m-am mutat de tot in Romania. Vin de cand eram copil aici si acum Clujul este casa mea. Imi place acest oras pentru ca m-a primit foarte frumos, am multi prieteni aici.  Da, sunt clujean si roman.

 

  1. Ce ne poti spune despre parteneriatul dintre echipa NRA (implicit tu) si Banca Transilvania? 

In motorsport este foarte greu sa faci performanta fara sustinere. Banca Transilvania este alaturi de NRA si de mine de multi ani si suntem foarte bucurosi de acest lucru. Impreuna, transmitem oamenilor nu numai pasiunea si spectacolul de la raliuri, dar si mesaje importante legate de condus si de siguranta rutiera. Napoca Rally Academy se implica in activitati de invatare si educatie in ceea ce priveste condusul defensiv si Banca Transilvania, prin programele de responsbilitate sociala, transmite mesajele de “Don’t drink and drive” sau “Condu preventiv, fii atent in trafic!”  

 

  1. Esti un model pentru unii tineri. Ce le-ai transmite? 

Sa isi urmareasca visul, sa fie dispusi sa faca sacrificii. Nimic nu este usor fara munca si fara determinare. Dar, este foarte important sa caute sa faca ce le place, ce li se potriveste, ce viseaza sa devina. De asemenea, este important sa faca sport, indiferent de domeniul de activitate pe care si-l aleg. Sportul ne ajuta sa avem o minte echilibrata si un trup sanatos, sa fim mai activi si mai frumosi, din toate punctele de vedere.