17 octombrie 2017

Creativ si cu spirit antreprenorial? Hai la MATER, biblioteca de materiale si resurse

Esti designer, arhitect sau student si faci parte din comunitatea creativilor. Ai o curiozitate care te duce mereu la carti, la biblioteca sau in online, pentru a sti cat mai multe despre trenduri si materiale. Te-ai gandit vreodata ce bine ar fi sa existe o biblioteca de materiale si resurse? Exista!

Si e nou lansata in Bucuresti, cu sustinerea Bancii Transilvania, banca oamenilor intreprinzatori si sustinator al industriilor creative. Este vorba de MATER, prima biblioteca de materiale din Romania si Europa de Sud-Est. Un loc aparte, inspirational si educativ, in care te asteapta cateva mii materiale, in cadrul NOD Makerspace, in fosta fabrica de bumbac, pe Splaiul Unirii nr.160.

 

Ideea a fost adusa in Romania de cei de la NOD Makerspace, un grup de tineri din zona industriilor creative, inspiratia fiind proiecte similare din New York, Paris, Milano, Seul.

 

MATER inseamna 3 zone distincte: biblioteca, hub pentru co-working si sala de evenimente

  1. Biblioteca este atractia :) pentru ca e vorba de aproximativ 10.00 de materiale clasice sau speciale pentru proiecte si produse cat se poate de originale - fie ca este vorba de design de produs, creatii vestimentare sau de amenajarea casei. Ceramica, sticla, metal, textile sau lemn, toate acestea au ceva in comun: se deosebesc de cele existente pe piata, o sa iti fie greu sa alegi :), dar foarte usor sa te inspire.
  2. Hub pentru co-working, cu o capacitate pentru peste 30 de creativi. Aici poti lucra, te poti intalni cu parteneri sau cu creativi ca si tine.
  3. Zona destinata evenimentelor pentru 120 de persoane, unde vor fi organizate workshopuri, intalniri, conferinte.

 

Primele doua vizite la MATER sunt gratuite, iar ulterior este nevoie de abonament, care este de 120 euro/an si ofera: acces permanent la biblioteca si la zona de co-working , precum si la baza de date online www.materlibrary.ro, unde gasesti informatii despre toate materialele expuse. Pentru studenti vestile sunt si mai bune pentru ca accesul este gratuit.

 

Hai la MATER, inspiratia e la ea acasa! Piiiiing!