04 iulie 2017

De la antreprenori la antreprenori: Cinci lectii invatate la prima intalnire Kane Citizens Programme

In parteneriat cu Razvan Crisan, prieten mai vechi al bancii noastre, am organizat saptamana trecuta, la Bucuresti, prima intalnire din cele sase cuprinse in Kane Citizens Programme. Sunt sase intalniri cu antreprenori din industrii diverse care discuta oportunitati de colaborare, dar si solutii pentru provocarile lor de zi cu zi.

Credem in colaborare si sustinem punerea impreuna de idei, de oameni si de proiecte. De aceea, suntem mandri ca sustinem acest program atat de necesar pentru antreprenori. 

La prima discutie din Kane Citizens Programme (Food Entrepreneurs, dedicata antreprenorilor din industria alimentara si celor care au restaurante) au participat Mihai Simiuc – Director General frufru (pe care il stiti din Bucurestiul Intreprinzator), Razvan Crisan din partea M60/ Kane World Food Studio - Restaurant & Bar si din partea noastra, Dragos Ungureanu, Director Adjunct Comercial IMM BT- www.btmic.ro.

Am redat LIVE, pe contul de Twitter al bancii noastre toata conversatia. Mai jos, principalele idei desprinse si cateva ganduri care sa va inspire, sa va dea energie pentru a continua si idei pentru a va dezvolta afacerile voastre.

  1. Colaborare, colaborare, colaborare – „unde-s multi, puterea creste” nu este doar un proverb. Este o realitate pe care antreprenorii din industria alimentara o traiesc zi de zi. Desi la inceput, exista initiative de asociere care pot adauga sinergii si pot da mai multa putere acestei industrii.

 

  1. “Sharing is caring” – este greu sa gasesti furnizori buni, oameni buni si solutii eficiente pentru afacerea ta. Stabilirea unei retele formale de comunicare intre micile afaceri, impartasirea de informatii utile si de lectii invatate pot duce afacerile la nivelul urmator.

 

  1. Rabdarea este unul dintre ingredientele de succes ale unei afaceri. Toti cei prezenti au cazut de acord ca succesul nu vine peste noapte. Lucrurile bune cer timp si energie.

 

  1. Profesionalism in toate (de la comunicare la sistemul de evidenta al furnizorilor) este o conditie importanta pentru o crestere sanatoasa si sustenabila.

 

  1. Ajutorul financiar in conditii adaptate micilor afaceri, cu aplecare catre specificul acestora si intelegere clara a mecanismelor de functionare, este mai mult decat binevenit. BT Mic a fost acolo prin Dragos Ungureanu si suntem online sau in sucursale pentru mai multe detalii.

 

Urmatoarea intalnire Kane Citizens Programme in parteneriat cu Banca Transilvania are loc miercuri, 5 iulie, de la 11.00. Ne citim pe Twitter BT pentru live updates. Tema: Design Entreprenuers cu sprijinul V for Vintage. Pe curand!