02 septembrie 2020

Click-click-click! Firma noua?

Da, acum rezolvi totul online, de cand iti vine idea aia geniala de business si pana iti deschizi contul la banca si astepti sa faci primii bani.

Si, ca sa intelegi exact cum sta treaba cu infiintarea firmei online, ne-a ajutat si Cristi Barcan de la REGnet cu cateva insights:

 

Ce trebuie sa faci inainte sa infiintezi o firma? La ce trebuie sa fii atent?

Inainte sa infiintezi o firma, ca antreprenor, e important sa fii atent la ce activitate economica intentionezi sa desfasori cu noua companie si daca trebuie sa indeplinesti anumite conditii speciale (cum e, spre exemplu, in domeniul medical). De asemenea, un element principal de avut in vedere este si viitorul sediu social - trebuie sa fie un imobil cu situatia juridica 100% in regula.

 

Care sunt pasii, dupa ce alegi solutia REGnet din BT Store? Ce se intampla de la primul click si pana sunt gata toate actele?

Mergi in BT Store, te autentifici cu datele tale de client si adaugi in cos solutia REGnet potrivita. Ulterior, dupa ce ajungi pe site-ul REGnet si completezi formularul de comanda, vei primi un email cu documentele de care avem nevoie pentru infiintarea firmei. Noi pregatim documentatia, iar tu va trebui sa o semnezi si sa o trimiti pe adresa noastra de email dupa depunerea capitalului social online la Banca Transilvania. Apoi, noi depunem dosarul la Registrul Comertului, iar la finalul operatiunii iti trimitem prin curier actele firmei.

 

Ce se schimba cand iti infiintezi firma prin REGnet si nu mai trebuie sa mergi fizic la Registrul Comertului?

E simplu. Eviti pierderea timpului cu birocratia, drumurile si cozile. Iti oferim consultanta astfel incat firma ta sa fie infiintata exact pentru ce ai nevoie. Procedura este online, astfel ca nu trebuie sa te deplasezi nicaieri, nici ca sa depui capitalul social, macar. Si partea asta o rezolvi tot online, la BT, asa ca scapi si de drumul pana la banca.

 

Cat dureaza tot procesul? De cand ti-ai facut cont pe REGnet si pana primesti documentele?

Infiintarea unei firme dureaza aproximativ 3-4 zile lucratoare de la depunerea dosarului la Registrul Comertului, astfel ca poti avea actele fimei tale chiar si in 4-5 zile lucratoare.

 

➡️ Poate te intereseaza si:

Pana in iulie 2020 au fost infiintate 33.972 de firme si 10.580 de PFA-uri, cele mai multe companii fiind infiintate in Bucuresti, Ilfov, Cluj, Timis si Constanta. De asemenea, domeniul in care s-au infiintat cele mai multe firme a fost ”Comertul cu ridicata si cu amanuntul; repararea autovehiculelor si motocicletelor” cu 11.926 de firme.

Cel de-al doilea domeniu in topul infiintarilor a fost "Transport si depozitare” cu 5.405 firme, urmat de ”Activitati profesionale, stiintifice si tehnice” cu 4.137 companii.