02 august 2017

Muzica business-ului si business-ul muzicii

A avut loc si cea de-a treia intalnire din seria Kane Citizens Programme („The Music Entrepreneur”), dedicata antreprenorilor din industria muzicala si pusa sub deviza: “Cand ai muzica la inima si antreprenoriatul in sange, restul se invată”.

 

Discutia a fost moderata de Razvan Crisan, prieten al bancii noastre si am incercat sa exploram provocarile industriei muzicale, cu care se confrunta tinerii talentati la inceput de drum, care vor sa faca din muzica un business. Mai mult, am vorbit despre retete de succes, despre pasiune si despre ratiune, despre strategie si talent. A iesit o discutie extrem de utila atat pentru cei prezenti, cat si pentru cei care ne-au urmarit online (#LiveTweeting pe contul de Twitter Banca_Transilvania).

 

Invitatii nostri au fost DJ Undoo si Alex Tomulescu, iar din partea bancii, oamenii din echipa BT Mic.

DJ Undoo este un DJ si producator roman cu o reputatie pentru depasirea limitelor obisnuite. A scris istorie in muzica hip-hop de-a lungul unei cariere de peste 15 ani care cuprinde un Mix-tape, 2 albume solo, un album de instrumentale si 10 albume in colaborare, multe featuring-uri si o serie lunga de evenimente live. Din dorinta de a evolua si consecventa acesteia, DJ Undoo a devenit un nume cunoscut pentru iubitorii de hip-hop. Mai mult decat turntablism si productii muzicale, experienta lui s-a extins la inregistrari, mix si master, editare, A&R, talent booking, management, turnee si evenimente live, dar mai ales la a impartasi cunostintele acumulate prin teaching si coaching.

 

Alex Tomulescu este manager al Loredanei de la sfarsitul lui 2011. A lucrat pentru MediaPro Pictures in partea de dezvoltare continut (scenarii si formate) intre 2006 si 2013. In anii 2012 si 2013 a dezvoltat divizia de Live a MediaPro Entertainment, ocupandu-se, printre altele, de concertele si evenimentele trupei Lala Band, pentru care a organizat peste 50 de spectacole in perioada toamna 2012-primavara 2013. In vara lui 2012, produce pentru Voyo primul one man show de stand-up comedy intr-o sala de cinematograf: Bobo’s Laif, cu Mihai Bobonete:. In vara lui 2015, impreuna cu 3 prietenii, pune bazele Wonder Theatre, o companie de teatru independent care produce comedie si entertainment pentru intreaga familie.

 

Din partea noastra, am avut-o pe Ramona Prejban  care a raspuns intrebarilor legate de www.btmic.ro si de oferta concreta a bancii pentru industriile creative si culturale.

 

Am redat LIVE, pe contul de twitter al bancii noastre toata conversatia. Mai jos, va prezentam principalele idei exprimate de invitati. Speram sa fie de ajutor pentru cei care isi doresc un business in domeniul muzical.

  1. CONSULTANTA, CONSULTANTA, CONSULTANTA. Daca doresti succes in business-ul muzical, sfatul profesionistilor este sa apelezi la cei care stiu si inteleg acest business. Ei au incercat, au esuat, au reusit si, implicit, iti pot salva timp si bani.

 

  1. TONUL FACE MUZICA. SI ARTISTUL FACE MUZICA. Este recomandabil ca artistul sa aiba o preocupare unica si sa se concentreze pe ceea ce doar el poate face: produsul artistic. Specializarea artistului si identificarea de parteneri care sa il sprijine in celalate domenii (management, contabilitate, comunicare, social media etc) este una dintre cheile succesului indentificate de cei prezenti.

 

  1. DIFERENTIEREA ESTE ESENTIALA. "Numai cine se diferentiaza reuseste sa ramana in viata", o realitate in industria muzicala subliniata de Alex Tomulescu

 

  1. GASESTE SPRIJIN PENTRU AFACEREA TA. La BT exista departamentul pentru industrii culturale si creative. "Prin BT Mic sustinem afacerile mici sa creasca. Deja am finantat studiouri, achizitii de instrumente etc" Ramona Prejban, BT

 

  1. PERSEVERENTA, PERSEVERENTA, PERSEVERENTA! Industria muzicala locala este una in curs de maturizare, cu provocari, concurenta, piedici si oportunitati rar intalnite in alte industrii. A nu renunta la visul tau, a munci pentru a ajunge acolo unde iti doresti indiferent de context si de greutati este foarte important. Va dorim succes!

 

Urmatoarea intalnire Kane Citizens Programme in parteneriat cu Banca Transilvania are loc joi, 4 iulie 2017 de la 11.00. Ne citim pe Twitter BT pentru live updates. Tema: Rolul jurnalismului in societatea actuala. Parteneri ne sunt cei de la Decat o revista. Pe curand!


Kane Citizens Programme
inseamna sase sase intalniri cu antreprenori din industrii diverse care discuta oportunitati de colaborare, dar si solutii pentru provocarile lor de zi cu zi. Suntem parte din acest program pentru ca noi credem in colaborare si sustinem punerea impreuna de idei, de oameni si de proiecte. De aceea, suntem mandri ca sustinem acest program atat de necesar pentru atreprenori.