13 aprilie 2016

Orice start-up poate ajunge o corporatie, asa cum orice angajat poate ajunge manager

Povestile frumoase au in spate multa munca, onestitate si pasiune pentru ceea ce faci. Dar bineinteles si o doza de noroc.

 

Alaturi de Ziarul Financiar, Banca Transilvania doreste sa aduca in lumina povestile firmelor autohtone, cu ajutorul unei caravane de evenimente in toata tara pe tema “Capitalul privat romanesc - o sansa pentru dezvoltarea economica a Romaniei”. Cel de-al treilea eveniment organizat impreuna cu cei de la ZF pe aceasta tema va avea loc in 14 aprilie, la Sibiu, la Hotelul Ramada, incepand cu ora 9.30, reunind antreprenori  din judetele Sibiu si Mures. Inscrierea este gratuita si se poate face aici.

Din partea BT il vom avea ca speaker pe Andrei Dudoiu, Director General Adjunct - Companii, iar in 2015 CEO Volksbank Romania pe perioada fuziunii BT cu Volksbank Romania.

Cu peste 13 ani in BT, povestea lui Andrei incepe chiar la Sibiu, locul natal, acum aproape 42 de ani. Andrei Dudoiu este absolvent de ASE si a doua programe de educatie manageriala (Executive MBA la ASEBUSS si un program pentru executivi absolvit la The University of Chicago Booth School of Business). Dar unul din programele educationale favorite a fost Erisma – Leadership creativ.

Primele activitati intr-o banca au fost in Bucuresti (BRD) si au avut legatura cu munca de la ghiseu. Ulterior, a parcurs mai multe etape in cinci departamente diferite, atat in sucursala, cat si in Sediul Central. Acum aprecieaza toate acele experiente: “Am invatat banca in  <hala motoarelor>”, isi aminteste Andrei. Dupa trei ani a facut o schimbare majora: a parasit Bucurestiul pentru Sibiu, orasul natal, unde s-a alaturat unei noi sucursale ABN-AMRO. Dupa doi ani, a preluat conducerea acelei echipe si si-a inceput astfel si evolutia in management.

Din 2002 este in Banca Transilvania, unde a venit “la insistentele sefilor de atunci. Dar acum sunt sigur ca a fost cea mai buna decizie pe care am luat-o vreodata, pe latura profesionala: spiritul antreprenorial din Banca Transilvania m-a pus in fata unor experiente pe care, sunt sigur, nu le-as fi putut avea in nici o alta banca”, ne povesteste Andrei.

Odata cu BT s-a reintors in Bucuresti, unde a inceput ca Director Corporate Banking la nivel de BT – functie “start-up” in structura de atunci a bancii. Ulterior a demarat si abordarea privind clientii IMM-micro, cu un proiect pilot in Bucuresti, proiect pe care, impreuna cu echipa, l-a extins – dupa noua luni - la nivel national. Din octombrie 2005 a preluat conducerea executiva a activitatii Bancii Transilvania in capitala. Tot de atunci, face parte si din Comitetul de Management al Bancii Transilvania. Din 2013 a devenit Director General Adjunct pe zona de Companii la nivel national. Cel mai special proiect in care a fost implicat a fost cu siguranta experienta de anul trecut cu integrarea Volksbank Romnia: “Mi s-a parut in anumite momente ca as fi la un fel de bungee-jumping, dar recomand oricui iesirea din zona de confort si evolutia bazata pe experiente noi.”

Chiar daca din punct de vedere profesional si familial a ales Bucurestiul, unde are doi copii, iubeste linistea si libertatea muntelui. Este atasat de natura si de sporturile care se practica la munte (in special  schiul, dar mai nou si ciclismul). Pe de alta parte, este pasionat de tehnologie si gadget-uri.

Andrei ne-a spus ca el crede in oamenii care pun suflet in ceea ce fac: “Ma intalnesc cu destul de multi oameni in fiecare zi, fie ei colegi sau antreprenori si ma simt incarcat pozitiv de povestile celor care incearca sa-i sprijine pe cei din jur - fie ca vorbim de o echipa de 2-3 colegi, fie de angajatii lor, fie chiar de o intreaga comunitate locala.”

Poti sa il cunosti pe Andrei la seria de evenimente Capitalul privat romanesc - o sansa pentru dezvoltarea economica a Romaniei.  Ne vedem joi, 14 aprilie, la Sibiu!