16 februarie 2018

Performanta in baschet: U-Banca Transilvania a castigat pentru a treia oara consecutiv Cupa Romaniei

Astazi vorbim despre un sport care noua ne place foarte mult: baschetul, dar si despre cum a castigat Cupa Romaniei echipa de baschet pe care o sustinem inca din 2016- U-Banca Transilvania. Este al treilea an consecutiv in care echipa castiga Cupa Romaniei. De aceasta data, echipa cu care a jucat in finala este: CSM CSU Oradea, iar meciul s-a desfasurat in 13 februarie 2018, la Sfantu Gheorghe.

 

 

Iata cum a fost meciul din finala din perspectiva antrenorului principal U-Banca Transilvania, Mihai Silvasan: ”E greu de vorbit dupa un asemenea meci foarte tensionat! Oricare echipa putea castiga, a fost un meci de o combativitate iesita din comun, ambele echipe si-au dorit enorm victoria, s-a vazut! Totul a fost decis de aparari, de o interventie sau alta in aparare, scorul a fost mic, minute bune in sfertul al patrulea nu a reusit nimeni sa inscrie. In astfel de jocuri, cine reuseste sa stea mai tare din punct de vedere mental, sa fie mai echilibrat, reuseste sa castige. Evident, am avut sansa noastra cu cosul in ultima secunda a atacului al lui Lasan, un cos foarte important, au avut si ei un sut pe care l-au ratat... Acesta este sportul si ma bucur ca am iesit noi invingatori!”

 

Unul dintre jucatori, Kuti Nandor, ne-a transmis de asemenea cateva impresii: ”A fost un meci greu, ca orice finala! Am inceput foarte bine partida, am fost tari mental si ne-am facut un avantaj de 10-15 puncte, dupa aceea ne-am relaxat, dar conteaza faptul ca in sfertul al patrulea ne-am revenit si am castigat acest meci. Pentru mine a fost un sentiment special sa joc acasa, nu am mai jucat aici de sapte sau opt ani, iar acum m-am intors in culorile lui «U». Ma bucur foarte mult ca am reusit sa castigam acasa, cred ca o sa fie unul dintre cele mai faine meciuri din viata mea, sa joc o finala acasa!”

     

Ca urmare a performantei sale in timpul meciului, Ousamane Barro, unul dintre jucatorii U-Banca Transilvania a fost desemnat “BT Player of the Game”. Jucatorul a primit acesta distinctie din partea Zare Markovski, selectionerul Romaniei.

 

Ne bucuram ca suntem alaturi de Clubul Sportiv U-BT Cluj-Napoca si suntem suporterul numarul 1 al baschetului romanesc.