06 septembrie 2018

Reactor de creatie si experiment, stagiunea 2018-2019

La ce va ganditi cand auziti cuvantul reactor? Va spunem noi, o instalatie complexa in care se produce o reactie chimica, iar in cazul de fata, ceea ce rezulta sunt experientele artistice alternative care au loc pe strada Petőfi Sándor, nr. 4.

Reactor de creatie si experiment este un teatru independent, un spatiu de concerte si expozitii si mai nou si o biblioteca. Proiectele se concentreaza pe sustinerea tinerelor talente, pline de energie, prin workshopuri si stagii de rezidentiat artistic. De asemenea Reactor organizeaza programe care ajuta la dezvoltarea si la educarea publicului si, nu in ultimul rand in fiecare saptamana au diferite programe pentru cei mici (1-5 ani)- spectacole, ateliere.

Si pentru ca ne place sa incurajam tinerele talentele si proiectele faine, incepand cu anul acesta am decis sa ii sustinem in activitatea lor 🙂.

Unul dintre proiectele lor este reprezentat de Stagiune. Aceasta va avea deschiderea in toamna cu spectacolul, Noi nu, niciodata – care va avea loc in data de 10 septembrie 2018, ora 20:00. Acest spectacol face parte din proiectul Corp si discurs in media, care documenteaza felul in care discursul public mediatic modeleaza discursul de zi cu zi despre ce se intampla in general, cat si despre corp si standarde de frumusete.

Reprezentatia trateaza cu umor o perioada care a marcat maturizarea celor care au copilarit in anii 90 si incearca, prin (auto)ironie sa stimuleze gandirea critica si sa aduca o nota de umor asupra curentelor si influentelor prezente in acea perioada pop. Cum s-a nascut aceasta piesa de teatru? Toti membri echipei au participat la o perioada de documentare in care s-au analizat diferite materiale. Lucrul la scena a presupus exercitii de scriere si de improvizatie pe baza carora s-a construit textul acestui spectacol.

Suna interesant, nu? 🙂 Ne vedem pe 10 septembrie! Pana atunci, aici reactor-cluj.com puteti sa gasiti mai multe informatii despre Reactor si despre spectacolele sustinute.