14 septembrie 2022

Adela Paraschiva Popescu: „Imi place sa am sentimentul lucrului bine facut”

Protagonista de astazi din seria #OameniidelaBanca a intrat in familia BT in urma cu trei ani, cand a hotarat sa dea curs provocarilor domeniului bancar. Dupa incheierea studiilor, cu un background in comunicare si relatii publice, Adela Paraschiva Popescu si-a desfasurat initial activitatea in Ramnicu Valcea, la Teatrul Municipal „Ariel” unde a lucrat ca si PR Specialist. A contribuit la organizarea mai multor editii de festival de teatru, ocazie care a ajutat-o sa cunoasca multi oameni din lumea artistica pe care nu ar fi avut ocazia sa ii cunoasca in alte medii.

A urmat mutarea la Bucuresti unde a lucrat intr-o multinationala, initial pe postul de consilier relatii clienti pentru o firma din Franta, iar ulterior a fost promovata ca si team leader. Ambitia si perseverenta au ajuta-o sa avanseze repede in cariera si sa primeasca noi atributii. In 2018, Adela a revenit in Ramnicu Valcea unde impreuna cu sotul ei a dezvoltat un mic proiect axat pe laboratoare de teatru si dezvoltare personala. Dupa un an, a aflat de disponibilitatea unui post de Consilier Servicii Clienti la BT si desi nu avea experienta in domeniul bancar s-a hotarat sa incerce. Astfel a ajuns sa fie angajata la Agentia Cozia din Ramnicu Valcea si in noiembrie implineste deja trei ani de activitate.

„La inceput aveam foarte mari emotii si a fost nevoie ca multe lucruri sa le invat pe parcurs. Inca de la inceput mi-a placut partea de relationare cu clientul si de descoperire a nevoilor lui. Eram tot timpul cu ochii-n patru si le observam pe colegele mele pentru a acumula cat mai multa informatie. Curiozitatea si determinarea de a intelege logic lucrurile m-au ajutat foarte mult in dezvoltarea mea la BT. Imi place sa ajut clientul pana la sfarsit, sa am sentimentul de lucru bine facut.”

Cel mai mult ii place la BT relatia atat de umana care se creeaza cu unii clienti chiar si din spatele ghiseului. In plus, echipa din care face parte o motiveaza sa inceapa fiecare zi cu optimism: „Intotdeauna am incercat sa impartasesc cu colegii ceea ce stiu si sa-i ajut atunci cand experienta mea isi poate spune cuvantul. Suntem o echipa puternica, ne sustinem mereu in momente grele si suntem ca o mica familie.”

In timpul saptamanii, colega noastră adora sa gateasca si sa asimileze energia pe care i-o da aceasta activitate. Ii place foarte mult sa citeasca si, mai nou, in ultimele luni, s-a indragostit de yoga: „Ca o Balanta veritabila imi place acest echilibru fizic si mental pe care il obtin prin yoga. Am inceput cu cinci minute de meditatie pentru a-mi cultiva linistea si prezenta si am continuat cu cateva sedinte de yoga pana le-am introdus in rutina mea. M-am regasit foarte bine in aceste sedinte si am invatat sa ma raportez cu obiectivitate la realitatea din jur.”

Intr-o zi ideala de weekend nu ar lipsi din programul colegei noastre intalnirea cu tinerii inscrisi la cursurile ei de dezvoltare personala. Ziua ar continua cu un somn scurt la pranz si o carte buna seara. Ne recomanda cartea pe care o citeste in aceste zile, „Gandire rapida, gandire lenta” de Daniel Kahneman”. Daca ar castiga un premiu considerabil la loto, prima data ar face un curs intensiv de gestiunea finantelor, o parte din bani i-ar dona, iar pe ceilalti i-ar investi. Poate ar si calatori timp de un an in zone mai putin accesibile din lume. Alaturi de sotul ei, Adelei ii place sa mearga in drumetii, iar concediile prefera sa le petreaca la munte, in mod activ. Anul acesta au planificat o frumoasa  excursie in Cheile Nerei. 🥰

 

Draga Adela, iti admiram puterea de concentrare si modul in care iti gasesti mereu echilibrul. Ne bucurăm ca faci parte din echipa #OameniidelaBanca si te incurajam sa iti urmezi in continuare pasiunile. 🥰

 

BT EXTRA – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

 Daca ar fi sa ai o superputere, care ar fi aceea?

 „Mi-ar placea sa detin o oglinda magica prin care oamenii sa se vada asa cum sunt ei, cat mai aproape de adevarata lor natura”. 

 

Daca ai putea fi o culoare, ce culoare ai fi?

 „As fi culoarea verde pentru ca exprima energie, viata, dorinta de a ramane viu”.

 

Daca ai putea fi o celebritate, ce celebritate ai fi?

 „Chiar daca nu e o celebritate mondena, mi-ar placea sa fiu cateva zile Fyodor Dostoievski”.