20 octombrie 2020

Adina Zbucea: Sarea si piperul echipei de HR

Karma pozitiva te va ghida intotdeauna catre drumul potrivit in viata. Indiscutabil, Adina Zbucea, protagonista #OameniidelaBanca de azi, se afla pe drumul cel bun pentru ca personalitatea ei se muleaza perfect pe toate calitatile pe care ar trebui sa le aiba un om de HR. Dar pornirea nu a fost de unde te-ai astepta.

 

In urma cu 15 ani, Adina terminase Facultatea de constructii civile si decise ca va face stanga-mprejur, pentru a o lua intr-o directie cu totul noua pentru ea: banking-ul. Asta pentru ca, desi este o fire careia ii place sa vada rezultate concrete, ceva din verile de facultate a facut-o sa-si schimbe perspectiva asupra vietii:

 

„Am fost plecata pe perioada vacantelor de vara in programe de Work and Travel pentru studenti. Experientele de acolo m-au marcat foarte mult. Aveam 21 de ani cand am plecat prima oara sa lucrez in strainantate, mi-am castigat independenta,  m-am descurcat singura si mi-a fost bine (…) Am avut o alta viziune asupra vietii la intoarcere”.

 

Cu aceste ganduri in spate si-a depus CV-ul la Banca Transilvania, care avea sa fie primul ei job din Romania: „Chiar daca aveam o facultate tehnica finalizata, m-am angajat la BT pe un post de casier pentru ca am vrut sa inteleg sistemul bancar. Dupa un an am promovat, asa ca am ajuns Manager Relatii Clienti persoane fizice, unde am stat mai bine de un an. 

Dupa care a venit propunerea colegelor mele de la Resurse Umane sa vin in echipa lor de recrutare. M-am alaturat echipei pe o pozitie de Consultant Resurse Umane si traseul meu profesional de atunci a fost tot in aceasta echipa. Am 9 colegi in echipa de recrutare de la Cluj alaturi de care lucrez. Vreau sa cred ca mi-am pus amprenta asupra parcursului profesional al unor colegi - ca i-am ajutat cand au avut nevoie. Ca au fost multi, ca au fost putini, nici nu conteaza, dar la asta ma raportez cel mai mult, asta imi da cea mai mare satisfactie profesionala”.

 

 

Credem ca Adina a ajuns in locul potrivit, iar energia ei i-a atins intr-un mod pozitiv pe colegii care au ajuns sa o cunoasca.

„Intotdeauna am simtit o legatura, o conexiune cu oamenii. Imi place sa fiu in mijlocul lor, imi place sa fiu de ajutor. Sunt o persoana foarte empatica, am abilitatea de a strange oamenii in jurul meu, de a-i face sa se simta bine. Mi se spune ca sunt amuzanta si haioasa. Mi se mai spune in birou ca sunt sarea si piperul echipei”.

 

Colegii o considera o persoana hotarata, care are curaj si determinare. Atat in viata profesionala, cat si in cea personala. Adina este mamica a trei fetite frumoase: Miruna, in varsta de aproape 10 ani, Ada si Beatrice, gemenele in varsta de 4 ani si-un pic. Pentru ca Adina si Adrian, sotul ei, nu se asteptau la surpriza ca al doilea copil sa vina cu un al treilea la pachet, lucrurile au fost putin mai complicate la inceput, insa au reusit sa treaca peste. Astazi, intreaga familie este sanatoasa, voioasa si energica. Din acest motiv, colegii Adinei o numesc „mama eroina”. „Colegii sunt de parere ca daca cineva putea face fata unei familii cu 3 copii si cu 2 mici deoadata, aceea esti tu. Si chestia asta m-a incurajat tare mult”. Desigur, Adina ne spune ca nu ar fi reusit sa gestioneze viata de birou si viata de familie fara ajutorul familiei largite, sotul si bunicii, care toti roiesc in jurul copiilor.

 

Copiilor le insufla valorile in care crede si care o definesc, le incurajeaza independenta, la fel ca si colegilor alaturi de care lucreaza de multi ani in BT, in aceeasi echipa restransa si unita.


Cea mai frumoasa experinta traita la banca si cu colegii de la banca, a fost surpriza pe care a primit-o in ianuarie, cand Adina a implinit 40 de ani. „E una pe care nu ai cum sa o uiti, ramane tatuaj pe suflet.”

 

 

Adina, suntem mandri sa fii unul dintre #OameniidelaBanca si suntem fericiti sa te avem in echipa Bancii Transilvania! Multumim ca faci parte din familie!

 


Photo credit: Vlad Cupsa