07 august 2020

Alina Onul - despre digital banking si spontaneitate

Povestile incitante despre aventuri memorabile le apartin oamenilor care s-au nascut curiosi din fire. Ei bine, in povestea spusa astazi, un astfel de om nu este unul oarecare, ci unul din #OameniidelaBanca si se numeste Alina Onul 😊.

Alina imbratiseaza orice provocare din care simte ca ar putea invata lucruri noi. Asa se face ca, dupa ce s-a lamurit cum sta treaba cu lucratul din front office ca agent de vanzari la fostul job, a decis sa vina la noi pe partea de suport pentru aplicatii. Avea sa descopere ca perspectiva de acolo este mult mai fascinanta.

A lucrat doi ani pe aceasta parte tehnica, dupa care i s-a oferit oportunitatea de a se implica in testarea unei aplicatii BT. Este vorba despre NEO BT, noua platforma care urmeaza sa faca bankingul mult mai usor si rapid. Alina a facut parte chiar din echipa pilot a proiectului care se afla in prezent in varianta beta. Desi lucreaza ca analist de business in cadrul departamentului de Digitalizare si Platforme Digitale ale BT-ului, munca ei nu se opreste aici: „Eu sunt mai curioasa de fel si am incercat sa ma implic pe parcursul celor trei ani si in celelalte departamente. Sunt genul de persoana care intreaba „What does this button do?

Ii place sa-si testeze limitele. Daca am fi superstitiosi, am spune ca asta se datoreaza zilei ei de nastere, care o pozitioneaza la limita dintre capricorn si varsator. Dar nu suntem, si nici ea nu crede in zodii. Ne asigura doar ca dorinta de a explora „imprejurimile” este la fel de vie si in cazul road trip-urilor pe care le face cu Mircea, sotul ei. A cucerit-o in studentie cu un date la un milkshake de capsuni, pe vremea in care erau amandoi voluntari la ASM (Asociatia Studentilor de Marketing) in Cluj-Napoca. De atunci, au pornit impreuna la drum. Si la propriu, si la figurat! Obisnuiesc sa se urce in masina si sa calatoreasca oriunde le cere inima. Dar, pentru ca inimile lor au fost furate de Julie, catelusa beagle pe care o au de 10 ani, nu exista sa nu o ia cu ei oriunde ar merge. Asa se face ca Julie stie sa latre in mai multe limbi, pentru ca ea si stapanii ei ajung sa viziteze cate patru-cinci tari intr-un concediu de doua saptamani.

Au existat si situatii in care Julie a trebuit sa ramana acasa. In 2016, spre exemplu, cei doi au fost in Japonia, unde si-au vizitat un prieten. Datorita lui, Alina si Mircea au avut o experienta deosebita: „Partea turistica o vede tot omul, cu cladiri inalte, moderne si luminate, dar noi am reusit sa vedem si partea dintre blocuri. Am luat micul dejun cu localnicii, stateam la coada pentru ramen”. Curiosi din fire, nu e de mirare ca cei doi au fost mereu atrasi de locurile mai putin cunoscute, care se lasa descoperite la fiecare pas. Albania, Macedonia, Serbia sau Estonia (pana unde au parcurs 1800 de kilometri cu masina) sunt unele dintre tarile despre care Alina ar putea sa ne povesteasca pana la inceputul unei noi aventuri!

Cand nu calatoreste, Alina isi ia bicicleta si porneste alaturi de Mircea spre o padure ce abia asteapta sa fie explorata. Frumusetea padurii o linisteste de fiecare data. Bicicleta ii este cea mai buna prietena, motiv pentru care, fie ploaie sau soare, o vom vedea pe Alina pedaland spre birou cu un entuziasm care nu poate decat sa spuna: O noua zi, o noua aventura!

 

Draga noastra Alina, suntem bucurosi ca faci parte din echipa bancii si suntem incantati ca esti unul #OameniidelaBanca care ne invata ce faina-i viata cand o presari cu mica doza de aventura! 

  

Foto credit: Vlad Cupsa