08 octombrie 2021

Ana Catalina Flocea: Ambitia, o semnatura de caracter

Este timpul sa va facem cunostinta cu Ana Catalina Flocea, colega noastra de la Divizia pentru Medici, parte din #OameniidelaBanca din Cluj-Napoca! Catalina, asa cum ii spune toata lumea, este o persoana calda si prietenoasa, care pune suflet in tot ceea ce face. Haideti sa aflam cum a ajuns in Banca Transilvania!

„In BT sunt de un an si cateva luni, iar in domeniul bancar am o experienta de 3 ani si jumatate. Inainte am lucrat la o alta banca, pe vanzari. Pentru mine a fost o provocare foarte mare sa lucrez aici. Inainte nu m-as fi gandit ca o sa ajung sa lucrez in banking, pentru ca am terminat un liceu cu profil de filologie, dar viata a facut asa incat sa ajung la facultate cu profil economic. La BT m-am angajat chiar in pandemie. La inceput a fost ceva total nou pentru mine, nu se compara cu ceea ce faceam inainte pe vanzari. Interactiune mai multa cu clientii, tot felul de operatiuni si o activitate continua – asa este aici!”

Dupa un an de zile printre #OameniidelaBanca, impresia Catalinei despre noul ei loc de munca este una peste asteptari: „Banca Transilvania are o reputatie extrem de puternica, fiind banca numarul 1 in Romania. E pe un podium. Si aici, oamenii sunt diferiti, dar foarte saritori. Cand eram la inceput, fiecare coleg sau colega imi venea in ajutor ca sa imi explice si sa ma ghideze, sa imi dea detalii legate de tot ce trebuia sa invat. Avand o luna de training, trebuia sa asimilez foarte multa informatie intr-un timp foarte scurt. Dar cand am ajuns sa le pun in aplicare, desi mi-a fost destul de greu, lucrurile s-au asezat frumos. Acomodarea dureaza cateva luni la fiecare om aflat la inceput de drum, dar dupa aceea, lucrurile decurg lin. Totusi, mereu ai cate ceva de invatat si important e sa-ti placa foarte mult ceea ce faci, cum se intampla in cazul meu!”

Asadar, cu ce se ocupa Catalina? Ei bine: „Lucrez cu oameni care salveaza alti oameni. Pe langa ei, am si foarte multi studenti straini ca si clienti, din toate colturile lumii. Ei sunt studentii Facultatii de Medicina care vin pentru a-si deschide conturi bancare pentru burse, si atunci noi ii ajutam cu tot ceea ce tine de asta, ca sa poata accesa resursele financiare pe care le primesc. In fiecare zi invat lucruri noi de la oamenii acestia. Am avut clienti din Tunisia si diferite parti ale Africii!”

Catalina vorbeste cu ei fie in engleza, fie in franceza, o limba pe care o stapaneste datorita profilului de limbi straine pe care l-a urmat in liceu. Isi aminteste un episod amuzant din trecut cand, din cauza volumului mare de clienti si a adrenalinei pe care o simte atunci cand este hotarata sa gaseasca solutii pentru lucruri care par fara rezolvare, Catalina a uitat „sa schimbe banda” lingvistica si, printre clientii straini, i-a intrebat si pe cei romani: „How can I help you?” A fost nevoie doar de un schimb de rasete pentru ca situatia sa revina la graiul romanesc! 😊

Catalina se claseaza undeva la mijlocul dintre o persoana spontana si dornica sa descopere lucruri noi si una calma, care se simte foarte bine in linistea unui loc familiar. „Mi-ar placea foarte mult sa calatoresc mai mult, sa merg peste tot, imi plac si lucrurile spontate, dar cateodata ma simt foarte bine si in confortul meu. De aceea, ma pot considera o persoana echilibrata.” Acest lucru se remarca si in modul in care prefera sa-si ocupe timpul liber: „Totul este despre relaxare. Timpul liber mi-l petrec cu prietenii. Imi place sa ies la o terasa, sa povestim, sa ne simtim bine.” Am intrebat-o pe Catalina care crede ca este lucrul despre care prietenii ei ar putea spune ca reprezinta o semnatura de caracter pentru ea, iar raspunsul este ambitia. Suntem de acord cu ei: acest lucru se poate remarca si aici, in banca!

 

 Draga Catalina, iti multumim ca faci parte din echipa Bancii Transilvania! 😊 Speram sa petrecem cat mai multi ani impreuna!

 

BT EXTRA – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

In ce loc din aceasta lume ti-ai dori neaparat sa ajungi?

„In Bora Bora! Sunt fascinata de acel loc, am vazut tot feluri de poze frumoase. Chiar imi doresc sa ajung acolo la un moment dat.”

 

Care e acel lucru care te poate scoate din sarite?

„Nu-mi plac draperiile trase pe timp de zi!” 

 

Melodia ta preferata este:

„Perfect – Ed Sheeran. Este o piesa care ma emotioneaza. Mai aveam una pe care am ascultat-o foarte mult intr-o vreme si a fost preferata mea: Shallow.”

 

Photo credit: Vlad Cupsa