12 august 2020

Anca Furtuna: Profesionalism cu suflet

Intr-o dimineata neobisnuit de calda de sambata, in centrul Clujului, undeva pe un balcon animat de jardiniere pline ochi de hortensii si muscate, cineva tocmai termina de rasfoit ultimele pagini ale „The promise of a pencil” de Adam Braun. Nu este vorba de oricine, ci de Anca Furtuna, colega noastra de la Divizia pentru Medici.

Anca a descoperit ca banking-ul este pasiunea ei chiar din momentul in care a terminat masterul, iar in 2006 a devenit unul dintre #OameniidelaBanca. „BT era o banca care venea puternic din spate, imi doream mult sa ajung acolo.” Anca isi aminteste cu multa emotie de anul 2007, cand s-a infiintat Divizia pentru Medici: „Sunt persoana care a prins toate etapele si momentele frumoase.”

In tot acest timp, 13 ani ca sa fim mai exacti, a invatat lucruri pe care nu si le imagina vreodata. Medicii au inspirat-o in tot parcursul profesional si personal, motiv pentru care spune ca sunt niste oameni deosebiti, care muncesc enorm de mult.

„Am pus mereu mult suflet, seriozitate si profesionalism. Asta mi-a adus incredibil de multa satisfactie. Am invatat cum functioneaza sectorul medical si am cunoscut oameni de cea mai buna calitate, atat colegi, cat si clienti.” 

Deviza dupa care s-a ghidat si se va ghida mereu este ca daca orice persoana acorda atentie lucrurilor din jurul ei si este serioasa in ceea ce face, i se vor deschide toate portile si rezolvarile vor veni de la sine. Daca ar fi sa aiba o super putere, fara sa stea pe ganduri, recunoaste ca ar vrea sa molipseasca intreaga lume cu optimism: „Cred ca asta ne lipseste cel mai mult, mai ales acum”.

Cand nu se ocupa de promovarea diviziei si de analiza dosarelor, Anca se hraneste cu energie la bazin. Nu a fost mereu o impatimita a inotului. Si-a descoperit pasiunea dupa facultate, cand in urma unor cursuri, si-a facut o gasca de prieteni alaturi de care a cunoscut placerea de a inota. Acum, a ajuns sa mearga de cel putin 2 ori pe saptamana la bazin 😊.

Pentru ca nu se da inlaturi de la provocari, a invatat, tot de la zero, sa schieze. Glumeste ca a fost cu ceva timp in urma, daca luam in calcul ca prietenii care i-au insuflat aceasta pasiune sunt adevarati provesionisti. Recompensa vine insa de fiecare data cand ajunge in varful muntelui si, in fata, i se dezvaluie privelisti ce nu pot fi descrise in cuvinte. Vara isi lasa schiurile in dulap si se aventureaza pe ulitele satelor transilvanene, in cautarea casutelor traditionale.

Am crede ca unei persoane careia ii place inotul, dar si schiatul ii este destul de dificil sa gaseasca un loc in care le poate face pe amandoua, nu? Think twice! Anca ne-a impartasit un secret, un mic life hack, daca putem sa il numim asa: la muntele Pelion din Grecia, in locul in care muntii intalnesc marea, ne putem bucura si de schi si de putina plaja. Jackpot! 😉

 

Contrar numelui ei de familie (Furtuna), Anca este o persoana foarte linistita si relaxata. Florile sunt unele dintre pasiunile ei cele mai dragi, in special hortensiile, motiv pentru care si-a amenajat un mic colt de rai cochet pe balcon. Acesta este sanctuarul ei, in care pe timp de weekend, in compania unei cafele bune, cum doar ea stie sa o pregateasca, descopera lumi noi in fiecare carte rasfoita.

 

Draga Anca, fiecare discutie cu tine ne inspira si ne da o stare de spirit cum putini pot sa o faca. Iti multumim ca ai ales sa fii unul dintre #OameniidelaBanca care aduc pozitivism echipei noastre! 

  

Foto credit: Vlad Cupsa