0%

Anca Maria Oncescu: Despre cum sa nu renunti la chemarea ta

02 februarie 2022 Timp de citire 5:00 minute

Protagonista noastra de astazi este Anca Oncescu, Specialist Servicii Clienti la Agentia Caraiman din Targoviste. Pentru ea, faptul ca se numara printre #OameniidelaBanca inseamna mai mult decat un simplu titlu – este multumirea ca a reusit sa-si concretizeze visul pe care l-a avut inca de la terminarea facultatii. Mai multe despre povestea sa, aflam in articolul de astazi!

Anca a terminat Finante-Banci si, ca orice absolventa plina de planuri marete, isi dorea sa mearga mai departe in cariera sa in banking. Insa, asa cum socoteala de acasa nu se potriveste intotdeauna cu cea din targ, nici planul Ancai nu s-a concretizat imediat dupa facultate. S-a angajat la o firma pe partea de contabilitate, echipa din care a facut parte timp de 5 ani. Si-a facut noi planuri, lucrurile incepeau sa prinda contur pe noul drum, insa, in 2011, o noua oportunitate a iesit in calea Ancai:

„Auzisem de un post in Banca Transilvania. Chiar daca noile mele obiective duceau spre zona de contabilitate, nu puteam sa nu imi acord sansa asta. Mi-am zis ca, daca nu va fi sa fie, o sa-mi continui drumul pe care l-am stabilit, dar trebuie macar sa incerc. M-am dus la BT, am participat la interviu si am fost selectata, iar de atunci, din 2011, aici am si ramas. A fost un vis devenit realitate. Imi luasem gandul sa lucrez intr-o banca dupa 5 ani de lucru intr-un domeniu diferit, dar lucrurile s-au asezat mai bine decat mi-as fi imaginat”.

Cand se gandeste la primele sale zile printre #OameniidelaBanca, Anca isi aminteste de saltul pe care l-a avut de facut de la contabilitate la banking, dar si de momentele de mandrie ce au venit odata cu acesta: „Pe vremea aceea, lucrurile nu se intamplau ca acum, sa intri intr-un proiect de training si sa ai un mentor alaturi. Atunci, pur si simplu intrai direct in paine. In prima zi in BT, lucram pe ghiseu alaturi de o alta colega, si ea cu o vechime de o luna. Seful de pe caserie mi-a zis ca voi intra cu ea. Colega m-a indrumat, mi-a zis in cateva cuvinte ce avem de facut, ne-am impartit atributiile si... la treaba! Ea prelua banii de la clienti, eu faceam chitantele. A fost foarte tare si imi aduc aminte cu placere de acest moment pentru ca am ramas surprinsa de cat de repede am reusit sa prind totul si sa ma descurc.”

Si, de atunci, lucrurile au mers tot mai bine pentru Anca. Experienta in domeniul bancar a ajutat-o sa descopere cat de mult ii place sa lucreze cu oamenii si sa le ofere ajutor. Odata cu interactiunea permanenta cu personalitati si temperamente diferite, a deprins noi skill-uri in comunicare. Acum, reuseste sa se adapteze fiecarei situatii cu brio, caci cel mai greu pas a fost deja facut in anul 2011: acela de a porni pe un drum nou.

Acasa, Anca este asteptata mereu cu nerabdare de sotul sau si cei doi copii, o fetita de 7 ani si un baietel de 14 ani. Daca ar fi sa ne faca un rezumat al unei zile obisnuite petrecute in compania familiei sale dragi, aceasta ar arata cam asa:

„Cand ajung acasa, ma apuc de teme alaturi de fetita. Cel mare reuseste sa se descurce singur, fara ajutorul meu, insa cea mica este in clasa intai. Abia invata sa scrie, sa citeasca si are nevoie de atentia si timpul meu. Apoi, bineinteles, gatesc. Copiii mei nu mananca decat mancare proaspat facuta in ziua respectiva, deci asta e la ordinea fiecarei zile. Ca la restaurant, fiecare vine cu felul sau de mancare preferat, cu stilul sau de a manca. Trebuie sa ma mulez pe dorintele fiecaruia, dar e foarte frumos. Si cea mica incearca sa ma ajute, sa fie acolo cu mine in bucatarie.”

Si daca aveti impresia ca gatitul este o rutina pentru Anca, tinem sa va contrazicem cu cea mai cool idee pe care au pus-o in practica in familie: un concurs de cooking! Sotul sau a facut echipa alaturi de baietel, iar Anca alaturi de fetita. Tema a fost simpla: paste carbonara. Juriul a fost compus din grupul online al familiei, acolo unde s-au trimis pozele cu preparatele celor doua echipe. Ceva premise despre cine ar fi putut castiga? 🥁 Toata lumea! Pentru ca placerea de a gati impreuna este mai importanta decat orice titlu triumfator. 

 

Draga Anca, in banking, la fel ca la un concurs de gatit, procesul este la fel de important ca rezultatul. Noi iti dorim sa te bucuri in continuare de proces si sa te mandresti cu fiecare salt pe care il faci zilnic, la fel cum ne mandrim si noi cu tine! Ne bucuram ca te numeri printre #OameniidelaBanca! 💛

 

BT Extra – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

La ce tabiet de-al tau nu ai putea renunta?

„Imi place foarte mult cafeaua. De curand, mi-am luat si un espressor mai sofisticat ca sa experimentez tot felul de gusturi si arome noi. De cand ma trezesc, primul meu gand se indreapta spre cafea. E sinonimul meu pentru o zi inceputa bine.”

 

Crezi in superstitii?

„Da si nu. Sunt anumite superstitii de care tin cont pentru ca le-am pastrat in subconstient inca din copilarie, cum e cea cu gurile de canal care iti aduc ghinion atunci cand calci pe ele. Dar in rest, nu. Nu cred in pisica neagra, dovada ca am si o pisica. Odata cu pandemia, copiii tot insistau ca vor un animal in casa, asa ca ne-am luat o pisica. Acum face parte din familie, iar copiii o numesc «sora mai mica». Este cel mai nou membru al familiei si o crestem cu drag.”

 

Ce te face cea mai fericita?

„Bineinteles, familia. Pentru mine, sa ii stiu fericiti, sanatosi si impliniti e cel mai important lucru. Vreau sa le ofer un exemplu bun, iar asta ma face sa ma trezesc in fiecare dimineata motivata, chiar si in zilele mai provocatoare.”

 

Ți-a plăcut acest articol?
53
0

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe
Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din e-mail.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.