25 septembrie 2020

Anca Nicolau: Despre rețete de succes

Intr-un oras linistit din Muntenia, unul din #OameniidelaBanca se indreapta in plimbare catre casa, bifand in minte ingredientele necesare prepararii uneia dintre cele mai gustoase amandine pe care ai putea-o manca vreodata. La cat de des a gatit aceasta reteta foarte ceruta de colegii ei, Anca Nicolau a devenit experta.

 

Secretul retetei perfecte sta in exercitiu si rabdare. Asta se aplica si in viata profesionala: Anca, sef de agentie in Campina, face parte din #OameniidelaBanca inca din 2005, iar acesti ani au trecut cu o serie de schimbari de functii si de provocari pe care nu le-a refuzat niciodata. Interviul de angajare in sine a fost o prima provocare pentru Anca, pentru ca nu era deloc familiara cu lumea bankingului la vremea respectiva:

 

„M-am dus la interviu, nu ma intreba cum am reusit sa-l iau. (rade) M-au intrebat daca stiu cum functioneaza tranzactiile bancare si eu, foarte senina, le-am zis ca nu, habar nu am. A fost un interviu de la care am plecat nu dezamagita, ci amuzata”.

 

Asa isi aminteste ea, insa, privind din perspectiva colegilor nostri de acum 15 ani, stim ca cineva i-a remarcat personalitatea calma si caracterul unui om care s-ar da peste cap ca sa-i ajute pe ceilalti.

 

Anca a inceput de la casierie, dupa care a fost mutata pe mai multe posturi pentru ca era capabila sa se adapteze foarte usor in situatii noi si sa gestioneze lucrurile foarte bine: „Noi la Campina am fost o sucursala mai mica si aici au fost perioade in care nevoile clientilor difereau”. Datorita acestei calitati, Anca avea sa aiba cea mai mare provocare de pana atunci: sa fie unul dintre ambasatorii BT in etapa de integrare Bancpost in Banca Transilvania, avand in vedere achizitia de atunci. Asta insemna un an in care sa faca zilnic naveta la Ploiesti, sa se descurce intr-un mediu cu totul nou si sa aiba o responsabilitate imensa fata de oameni pe care nu-i cunostea, dar pe care trebuia sa-i ghideze si sa-i ajute.

Da, la inceput s-a intrebat „oare cum am sa fac asta?”, dar si-a alungat temerile, a privit inainte si a reusit sa creeze legaturi puternice cu colegii de acolo, care sunt la fel de stranse si in prezent. Ei inca o mai suna daca au intrebari sau probleme, iar ea le raspunde cu la fel de multa deschidere. Din aceasta experienta a avut multe de invatat. Cert este ca „omul sfinteste locul”.

 

 

Pentru ca Anca are o fire foarte placuta si este intotdeauna pregatita sa sustina si sa inteleaga pe oricine, i-a cucerit si pe colegii de la agentia din Campina, la care s-a reintors:

 

„De ziua mea mi-au adus un tort pe care mi-au scris „iti multumim ca ai ajuns sa ne fii ceea ce esti”. Si eu le-am adus a doua zi un tort pe care am scris „si eu sunt ceea ce sunt datorita voua”.

 

Si sa nu credeti ca tortul era cumparat! Gatitul este una dintre pasiunile Ancai (iubeste sa-si petreaca timpul in bucatarie, o relaxeaza mai ales dupa o zi de munca), iar „torturile, musacaua si placintele cu branza sunt la ordinea zilelor saptamanii!” Ce noroc pe fiul ei… Are 21 de ani, varsta pe care o avea Anca atunci cand i-a devenit mama, ceea ce le permite sa se inteleaga unul pe altul intr-un mod deosebit: „L-am crescut sa fie independent, chestie de care sunt mandra. Am crescut impreuna, cumva. Prin copilul meu, m-am descoperit pe mine”.

 

Si, cum „cel mic” a devenit o persoana independenta, Anca a inceput sa aiba mai mult timp pentru ea de cativa ani incoace si sa descopere noi pasiuni: „Am ajuns sa iubesc Delta si pescuitul! Astea sunt hobby-urile mele la ora actuala. Du-ma in Delta si lasa-ma acolo! Mergem cate o saptamana, dormim pe banca. E asa o libertate, e o intoarcere in timp. E paradisul pentru mine acolo!”

 

 

Draga noastra Anca, iti dorim la cat mai multe vacante petrecute in paradisul din Delta, cu conditia sa te intorci cu bateriile incaracte la echipa BT! Multumim ca faci parte din #OameniidelaBanca cu care ne mandrim! 💛

 


Photo credit: Vlad Pahontu