0%

Anca Tarina: 18 ani de reusite in „palmaresul” bancar!

28 decembrie 2021 Timp de citire 5:00 minute

In prima luna a anului 2022, una dintre colegele noastre de la Cluj va implini 18 ani de cand se afla la Banca Transilvania. Este vorba despre Anca Tarina, Manager de Operatiuni in Cluj-Napoca! Cum altcumva ii putem celebra viitorul majorat printre #Oameniidelabanca, daca nu printr-un articol care sa ii surprinda povestea?

„Vorba aceea – I can’t believe it, but I feel it! Nu stiu cum au zburat anii. Acum, cand vad ca vin colegi noi care au varsta putin peste de 20 de ani, mi se pare o chestie wow pentru ca e varsta la care eu am intrat in banca si parca ma vad pe mine cum eram atunci: emotionata tare, dar dornica sa fac lucrurile cat mai bine. E interesant sentimentul, parca iti vezi proiectia propriului inceput. Sunt in zona de Operatiuni de cand m-am angajat si am ramas fidela diviziei pana in prezent. Intai am fost in Front Office, apoi am ajuns coordonator si fac acest lucru cu drag de 15 ani!”

Primele amintiri din cariera ei sunt legate chiar de etapa de selectie si de perspectiva pe care o avea atunci: „M-au chemat la un prim interviu si am mai primit un semn dupa trei luni, nu-mi venea sa cred, am crezut ca au uitat de mine. Iar cand am primit vestea anagajarii, pur si simplu mi-au dat lacrimile de fericire, si acum imi amintesc acel moment cand la capatul firului de telefon am primit replica: ‚ati fost angajata’. La inceput nu-mi inchipuisem ca voi lucra in banca, dar dupa ce am descoperit domeniul, a inceput sa-mi placa. Si inca sunt aici!”

La scurta vreme, Anca a descoperit acel „ceva” care a facut-o sa imbratiseze bankingul la BT:„Oamenii. Ei ma motiveaza si tot ei m-au facut sa-mi doresc sa raman cat mai mult timp aici, chiar daca inceputul a fost destul de greu pentru ca in perioada respectiva nu erau instruiri atent gandite si dedicate colegilor noi cum sunt acum. Drept urmare, am stat doua zile in spatele unei colege, dupa care am intrat direct in Front Office. Ma inroseam tare daca un client imi adresa o intrebare si nu stiam sa raspund. M-am ambitionat sa-mi depasesc emotiile, sa invat mai mult si mai bine. Cu echipa pe care am avut-o in urma cu aproape 18 ani inca tin legatura chiar si acum, sunt niste oameni grozavi. Am legat niste prietenii pe viata, chiar daca nu mai apucam sa ne vedem cu toti prea des. Categoric, si rezultatele frumoase te motiveaza, dar ele se fac impreuna cu oamenii pe care ii ai alaturi.”

In toti acesti ani de banking la BT, Anca a realizat multe proiecte frumoase de care suntem mandri. Dar cand am intrebat-o pe ea despre ele, raspunsul a venit impachetat intr-un mic suras: „Sunt o perfectionista si de multe ori mi-as dori sa iasa totul perfect, dar incerc sa invat ca acest lucru se intampla intr-o lume ideala. In schimb, cred ca rezultatul cel mai frumos este sa poti sa-i tii pe oameni langa tine, indiferent daca este vorba despre colegi sau clienti.”

Anca este o persoana care tine la cei din jurul ei, iar  acest lucru o transforma intr-o persoana de incredere. Sau cum ar spune cea mai buna prietena a Ancai, este „omul care chiar daca nu e in fiecare zi acolo langa tine, stii ca poti conta pe el.” Bineinteles, si Anca simte la fel!

In timpul liber Anca apreciaza simplitatea libertatii. „Eu sunt un om care evadeaza foarte mult, alaturi de familie, bineinteles. Fie in natura, fie in muzica sau lectura sau pur si simplu la o cafea. Ascult foarte multa muzica pentru ca ma relaxeaza si drept urmare am primit cadou o boxa portabila. 😊 Ascult tot felul de genuri: de la rock la blues, indie, pop, clasica, muzica de film. Starea mea joaca un rol important in alegerea pieselor, desigur.”

„In rest, imi place foarte mult sa calatoresc, iar cand timpul nu imi permite, ma bucur chiar si de excursii scurte, sa ma departez putin de tot ceea ce inseamna munca de zi cu zi. Cand sunt intr-un oras strain, am o pasiune pentru mersul la opera. Am reusit sa prind spectacole la Sydney, Frankfurt si Londra. Este fascinant sa mergi la un spectacol in alta parte de lume.”

 

 Draga Anca, iti multumim pentru toti acesti ani in care ai fost alaturi de noi si pentru ceilalti care vor urma! 😊 Asteptam cu nerabdare luna ianuarie ca sa iti sarbatorim „majoratul”. Sutem mandri ca faci parte din #OameniidelaBanca!

 

BT EXTRA – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

Ce gen de muzica ai asculta pe o vreme morocanoasa?

„Nici nu stiu, pentru ca imi plac mult genuri. Cred ca as asculta piesa mea preferata de la The Proclaimers, I’m gonna be (500 Miles) sau The Beatles – Here comes the sun 😊. Sunt vesele, ritmate si te binedispun.”

 

In ce loc din lume te-ai reintoarce?

„Am avut ocazia sa calatoresc in Australia la o parte din familie. Am fost doi ani consecutiv si as mai reveni. Peisajul pentru mine a fost ceva nou, spectaculos, silentios, cu acele plaje superbe pe care le au, cu flora si fauna care te uimesc la tot pasul.

 

Daca ai fi putut sa te nasti in orice alt oras al lumii, care ar fi acela?

„Faptul ca m-am nascut aici si faptul ca am atatia oameni frumosi care ma inconjoara ma fac sa nu-mi doresc sa ma fi nascut in alta parte!”

 

Ți-a plăcut acest articol?
71
0

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe
Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din e-mail.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.